India își va schimba numele din această lună: „Cel pe care îl avem acum a fost dat de britanici”

India își va schimba numele din această lună: „Cel pe care îl avem acum a fost dat de britanici”

India va cunoaște în curând o schimbare istorică. După toate probabilitățile, din septembrie va purta alt nume. Cel mai bun indiciu în acest sens a fost dat chiar de către premierul Narendra Modi, care a trimis invitațiile liderilor lumii pentru summitul G-20 folosind alt nume pentru India. Summitul G-20 va avea loc pe data de 18 septembrie.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

Actualul nume, India, este dat de britanici

Având în vedere ideologia hindu-naționalistă a guvernului prim-ministrului Narendra Modi și impulsul său pentru o utilizare sporită a limbii hindii, se sugerează că că guvernul face eforturi pentru ca numele să fie schimbat oficial, o dată cu summitul G-20.

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

De-a lungul anilor, guvernul naționalist al Partidului Bharatiya Janata (BJP) al lui Modi a schimbat numele orașelor, pretinzând că, astfel, ajută India să depășească ceea ce el a numit „o mentalitate de sclavie.”

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

„Numele India a fost dat de britanici”, a spus Președintele Baroului de la Curtea Supremă, Adish Aggarwala.

Adevăratul nume al Indiei

Prin convenție, invitațiile emise de organele constituționale indiene au menționat întotdeauna numele India atunci când textul este în limba engleză și numele Bharat când textul este în hindi.

Cu toate acestea, invitațiile – în engleză – pentru cina G20 l-au numit pe Murmu președintele Bharat, relatează Reuters.

Președintele Baroului de la Curtea Supremă, Adish Aggarwala, a explicat că „guvernul Modi a luat toate măsurile necesare pentru a face din India un adevărat Bharat. Vom înflori în continuare sub numele de Bharat”, a adaugă el.

Cuvântul ales pentru schimbare este, în realitate, un alt nume dat Indiei de ani de zile și care apare reflectat în textele antice.

În engleză, gigantul din Asia de Sud se numește India, în timp ce în limbile indiene este numit și Bharat, Bharata și Hindustan.

Preambulul versiunii în limba engleză a constituției începe cu cuvintele „Noi, poporul Indiei…”, iar apoi în partea I a documentului se afirmă „India, adică Bharat, va fi o Uniune a Statelor”.

În hindi, constituția înlocuiește India cu Bharat peste tot, cu excepția părții care definește numele țării, care spune în hindi: „Bharat, adică India, va fi o Uniune a Statelor”.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191