Ingredientul pentru cea mai bună musaca de cartofi cu carne. Secretul celor mai iscusiți bucătari

Ingredientul pentru cea mai bună musaca de cartofi cu carne. Secretul celor mai iscusiți bucătari

Musacaua este o mâncare preparată, în mare parte, din cartofi și carne. Față de alte preparate culinare, musacaua poate fi consumată imediat după ce a fost gătită sau poate fi și congelată. Însă, există și un secret pentru a o face ca în restaurant. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Sondaj Sociopol de ultimă oră: Simion și Ponta intră în turul 2

Musacaua se numără printre preparatele culinare extrem de preparate de gospodine, iar asta datorită consistenței sale. Indiferent de sezonul în care este preparată sau chiar de ingredientele pe care alegem să le folosim, această mâncare ajută de celel mai multe ori atunci când suntem în până de idei și nu mai știm ce să gătim.

Virgil Nanu (CJ Prahova): „Am finalizat lucrările de reabilitare în Slănic. Acum, zona este perfect sigură!”

Cum să prepari cea mai bună musaca de cartofi cu carne

Musacaua a început să se gătească pentru prima oară în țara noastră odată cu Imperiul Otoman, pe vremea ocupației teritoriilor istorice de către aceștia.

„Loteria alegerilor”: Sponsorul lui Nicușor, fericit câștigător de contracte fără licitație cu Primăria Capitalei

Ei bine, pe lângă musacaua cu cartofi, există pe internet o mulțime de alte rețete, unele chiar și cu legume.

Igredientul pentru cea mai bună musaca de cartofi cu carne

Așadar, în cazul în care vreți să gătiți o musaca de cartofi cu carne, trebuie să aveți la îndemână, în principiu, cartofi și carne. Însă, când vorbim despre carne aici intervine alegerea fiecărei gospodine.

Deci, veți avea nevoie de amestecul de carne de porc cu vită, porc cu miel, toate trei la un loc, sau una dintre ele. Pe lângă acest ingredient, pentru prepararea acestui fel de mâncare veți mai avea nevoie și de vinete, un sos bechamel, dar și sosul de roșii.

Însă, ingredientul pentru cea mai bună musaca de cartofi cu carne, este usturoriul sau ceapa, la care se adaugă și ardeiul gras, toate punându-se în amestecul de carne. Apoi, tot ce mai aveți de făcut este să preparate compoziția și să o lăsați la cuptor până când este gata.

CITEȘTE ȘI: Ingredientul secret al lui chef Joseph Hadad pentru o musaca de vinete delicioasă. Rețeta celebrului bucătar

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191