Ingredientul secret pe care trebuie să-l pui în ciorba de pui pentru a ieși la fel ca la restaurant. Bucătăresele din Oltenia mereu îl folosesc

Ingredientul secret pe care trebuie să-l pui în ciorba de pui pentru a ieși la fel ca la restaurant. Bucătăresele din Oltenia mereu îl folosesc

Când savurezi ciorba de pui, cu siguranță îți aduci aminte cu drag de aroma din casa bunicilor și de acea zeamă caldă care te încălzea în zilele reci. Dar trebuie să știi că îi poți pune un ingredient secret care îi va schimba complet gustul. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Modul în care bunicile pregăteau ciorba este incomparabil cu ce găsești în restaurante sau acasă, dar merită să încerci rețetele de mai multe ori și să experimentezi. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Mâncărurile lichide și pline de proteine sunt potrivite oricând în zi, de aceea ciorba de pui e un fel de mâncare pe care nicio familie nu ar trebui să-l omită măcar de câteva ori pe săptămână. E un adevărat remediu pentru răceală, iar ciorba poate fi adaptată după preferințele tale. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ciorba de pui. Ingrediente:

500 g piept de pui, tăiat cuburi sau fâșii

1 ceapă medie, tocată mărunt

2 morcovi, tăiați rondele sau cuburi mici

2 cartofi, tăiați cuburi mici

1 ardei gras, tocat mărunt

1 rădăcină de pătrunjel, tăiată cubulețe

2 linguri de orez

1 l supă de pui sau apă

Sare și piper după gust

Frunze de pătrunjel și mărar pentru decor

Pentru o savoare mai puternică puteți adăuga și 150 ml bulion (sau 100 ml passata) plus 1 roșie bine coaptă decojită. Dar, ingredientul care îți va schimba mâncarea este scorțișoara. 

Ciorba de pui. Mod de preparare

  1. Într-o oală mai mare, călește ceapa în puțin ulei până devine transparentă.
  2. Adaugă bucatelele de pui și rumenește-le ușor.
  3. Toarnă supa de pui sau apa în oală și lasă să fiarbă la foc mediu.
  4. Adaugă morcovii, cartofii, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel și orezul. Lasă să fiarbă până legumele sunt moi și orezul este gătit.
  5. Adaugă scorțișoara, sare și piper după gust.
  6. Lasă ciorba să mai fiarbă timp de 5-10 minute pentru a permite aromei să se combine.
  7. La final, presară frunzele de pătrunjel și mărar proaspăt tocate pentru un gust și aspect plăcut.

Acest ingredient secret, scorțișoara, va aduce o notă subtilă și plăcută de aromă, completând gustul clasic al ciorbei de pui. Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191