Ingredientul surpriză pe care trebuie să-l adaugi în cafea. Un singur strop și face adevărate minuni pentru sănătate

Ingredientul surpriză pe care trebuie să-l adaugi în cafea. Un singur strop și face adevărate minuni pentru sănătate

Nenumărați oameni de-a lungul globului adoră cafeaua, iar deja există nenumărate modalități în care poate fi servită această băutură delicioasă. Însă, nu foarte mulți români știu că există un ingredient banal pe care îl putem adăuga în cafea și care nu doar că îi va oferi un gust mai bun, dar are și o mulțime de beneficii pentru sănătate!

SURSE/ Se pregateste reducerea aparatului bugetar din subordinea CJ Prahova. Cele 3 muzee ar putea fi comasate

Cafeaua este o băutură fără de care mulți dintre noi nu putem trece peste zi, mai ales dacă avem un serviciu unde trebuie să fim alerți și activi încă de dimineață. Iar de-a lungul timpului au apărut nenumărate metode de a servi cafeaua, unele rețete fiind deja atât de complexe încât ne putem întreba dacă încă mai pot fi considerate cafea, sau nu.

Ce spune Virgiliu Nanu (CJ Prahova) despre scumpirile Hidro Prahova

Însă, dacă vrem să ne bucurăm și de anumite beneficii pentru sănătate, putem să adăugăm în cafeaua noastră un strop de cacao! Svetlana Fus, un cunoscut medic nutriționist, a vorbit despre gustul bun al acestei băuturi, cât și despre beneficiile pe care le aduce organismului nostru.

EXCLUSIV/ Prefectul Emil Drăgănescu, despre cei mai mari poluatori ai Ploieștiului

De ce trebuie să adăugăm cacao în cafea

Potrivit medicului nutriționist, această combinație poate să îmbunătățească circulația sângelui, astfel stimulând creierul! Iar acesta este doar unul dintre avantajele cafelei cu cacao, potrivit Svetlanei Fus.

„Pudra de cacao este bogată în polifenoli și antioxidanți naturali care reduc inflamația, protejează celulele de deteriorare, iar o astfel de băutură reduce riscul de apariție a bolii biliare, previne precipitarea colesterolului, are efect coleretic. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui, stimulând creierul”, a spus experta, pe pagina ei de Instagram.

Băutura are nenumărate beneficii pentru sănătate

Experți din Statele Unite au observat faptul că persoanele care au băut cafea combinată cu cacao s-au putut concentra mult mai bine. Specialiștii de la Universitatea din Georgia, cât și de la Universitatea Clarkson din New York, au dorit să observe cum afectează băuturile calde performanța cognitivă.

Iar potrivit observațiilor acestora, putem încerca să bem cafea cu puțină cacao, pentru a ne simți mai plini de energie și pentru a ne putea concentra mai ușor asupra sarcinilor noastre de pe parcursul zilei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191