INTERVIU Phonline.ro/ Marius Constantin, primarul orasului Baicoi: „Imi doresc construirea unui Spital-Maternitate in orasul nostru”

INTERVIU Phonline.ro/ Marius Constantin, primarul orasului Baicoi: „Imi doresc construirea unui Spital-Maternitate in orasul nostru”

Phonline.ro deruleaza in aceasta perioada o campanie de informare publica privind accesarea fondurilor prin programul „Anghel Saligny”, pentru fiecare oras si comuna in parte.

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Prin aceasta initiativa, urmarim sa aducem in fata prahovenilor informatii noi despre ce proiecte sunt in derulare in zona in care locuiesc si ce investitii urmeaza sa aiba loc in viitorul apropiat.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

In acest sens, am transmis tuturor primarilor din judet solicitarea de a ne raspunde la un interviu relevant pe aceste subiecte de interes public, iar primul dintre edilii care au raspuns solicitarii noastre a fost Marius Constantin, primarul Orasului Baicoi.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Reporter: Care sunt investitiile aprobate pentru administratia pe care o conduceti, prin programul „Anghel Saligny”?

Marius Constantin: Proiectul aprobat prin Programul national de investitii „Anghel Saligny” este „Pasaj rutier
suprateran peste DN1-Baicoi intersectia intre DN1 si DJ215”. Valoarea finantarii este de 38 milioane lei.

Stim cu totii ca DN1 este cel mai aglomerat drum national din Romania, in special in sectorul Bucuresti -Brasov. In zona orasului Baicoi traficul rutier pe DN1 se desfasoara pe 2 benzi pe sensul de mers si datorita structurii, oarecum in linie dreapta, a drumului, autovehiculele se deplaseaza cu viteza marita (limita maxima pentru autoturisme este de 100km/h). Din aceste motive iesirea auto din Baicoi catre Ploiesti/Bucuresti devine de foarte multe ori o manevra
riscanta pentru conducatorii auto. Sunt foarte dese cazurile in care se intampla evenimente tragice,cu multe pierderi de vieti omenesti. Autoritatile centrale au gasit ca solutie de rezolvare a problemei in alte zone similare cu acesta, construirea de sensuri giratorii, astfel pe centura Ploiestiului s au construit 3, iar pe DN1 urmeaza a se mai construi inca 4.

Daca pana la construirea sensurilor giratorii, DN1 se aglomera din Nistoresti, acum traficul se blocheaza de pe
centura Ploiestiului. Daca, in zilele si intervalele aglomerate, pe DN1 la fiecare sens giratoriu, conducatorul auto este obligat sa stea 20 de minute, asta insemmna ca pana la Nistoresti trebuie sa faca mai mult de 2 ore pe cativa Km. Tocmai de aceea am gandit un proiect care, in primul rand, sa salveze vieti, dar si sa fluidizeze traficul rutier pe DN1, credem noi ca solutia gasita este una Europeana.

Reporter: Ce alte proiecte, care, in prezent, nu sunt cuprinse intr-un program de finantare, v-ati dori sa fie derulate?

Marius Constantin:

  1. Finantare pentru trecerea in subteran a retelelor aeriene.
  2. Finantare pentru constructia unui spital maternitate care sa cuprinda cabinete de obstetrica
    ginecolgie, Sali de nastere, Sali de operatie, ATI nou nascuti, sectie de neonatologie
  3. Finantare pentru constructia unui centru de recuperare pentru copiii cu autism

Reporter: Ce proiecte de investitii garantati ca vor fi finalizate pana la terminarea mandatului?

Marius Constantin: Proiectul „pasaj rutier suprateran peste DN1”

Reporter: Care sunt principalele realizari pe care le puteti aduce in fata opiniei publice, in cei doi ani de la preluarea acestui mandat?

Marius Constantin: Iluminat stradal intelligent. Pe bani europeni am modernizat si extins iluminatul stradal prin
montarea a aprox. 2700 lampi cu led, o parte din lampi au panouri fotovoltaice care le asigura independenta energetica, montarea unui sistem de telegestiune prin care fiecare lampa, individual, poate fi controlata.
-Dotare ambulatoriu spital oarsenesc Baicoi, prin finatare europeana cabinetele care functioneaza in cadrul spitalului au fost dotate cu aparatura moderna in valuare de 8,4 milioane lei.
-realizarea unui parc central pe o suprafata de aprox 5ha, finantare europeana
-realizarea unui centru cultural si construirea de trotuare (10km), finantare europeana
-modernizarea liceului tehnologic, a scolii Tintea si a scolii de pe strada Viilor finantare Ministerul Dezvoltarii

Reporter: Daca ati fi turist in localitatea/comuna pe care o administrati, ce anume v-ar atrage atentia prima oara?

Marius Constantin: Curatenia din localitate.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191