Întorsătură dramatică în cazul fetei de 13 ani din Sighetu Marmației. Ce s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt

Întorsătură dramatică în cazul fetei de 13 ani din Sighetu Marmației. Ce s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt

Cazul fetiței de 13 ani din Sighetu Marmației, găsită într-o locuință insalubră alături de un bărbat, la șase zile după ce nimeni nu a mai știut nimic de ea, a luat, marți, o întorsătură dramatică.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Anchetatorii au aflat că ea fugise, de fapt, de acasă și a intenționat să se sinucidă, iar bărbatul, despre care se credea că a sechestrat-o, i-a salvat viața. A profitat ulterior de starea ei fragilă și a convins-o să întrețină relații intime. Individul a fost arestat prevenitiv, marți după-amiază.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Ce le-a spus fata anchetatorilor

Fata de 13 de ani i-a condus pe anchetatori în locul unde l-ar fi întâlnit pe „Mănușă Albă”, cum se recomandă bărbatul pe rețelele sociale. Nu se știau de pe internet, le-a spus ea polițiștilor, care credeau, inițial, că l-a cunoscut acolo și aici, la marginea orașului Sighetu Marmației, lângă râul Iza, s-ar fi văzut prima dată. Copila, spune poliția, ar fi avut intenția să își curme viața, iar „Mănușă Albă”…

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Comisar șef Mihai Gherman, șef al IPJ Maramureș:Chiar a salvat-o de la înec”.

Secvența s-a petrecut acum o săptămână, în ziua în care adolescenta a dispărut de acasă. Camerele de supraveghere au surprins-o atunci în trei locuri din Sighetu Marmației, în timp ce mergea pe stradă, și la o cafenea. Era bântuită de gânduri negre pentru că, a clarificat Poliț

Comisar șef Mihai Gherman, șef al IPJ Maramureș:Și în trecut a mai avut tentative de sinucidere”.

Pe acest fond instabil emoțional al adolescentei, salvatorul „Mănușă Albă” a convins-o să meargă la el acasă, în locuința unde a fost găsită la șase zile de la dispariție. Deși polițistul local, care a ajuns primul la ea a susținut că „Mănușă Albă”…

Florin Cioban, polițist local:O ținea împotriva voinței ei. Avea urme de violență pe corp”.

Adolescenta nu ar fi fost sechestrată

Șeful poliției din Maramureș a lămurit că, în realitate, adolescenta nu a fost niciun moment sechestrată, iar urmele de violență proveneau de la tentativele ei mai vechi de a-și lua viața. În plus, după ce copila a fost dusă la un examen medico-legal, a fost eliminată ipoteza unui viol. Totuș

Comisar șef Mihai Gherman, șef al IPJ Maramureș:Din probatoriul administrat s-au conturat elemente constitutive ale infracțiunii de act sexual cu un minor”.

Altfel spus, „Mănușă Albă” a avut acordul adolescentei să intrețină relații intime. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a fost arestat preventiv.

Infracțiunea de care este acuzat a fost comisă „în formă continuată” și în decizia instanței se vorbește de cel puțin trei acte materiale.

Mănușă Albă în secția de poliție:N-am violat-o, domnule. Eu i-am spus că vreau să fim împreună. I-am zis să își continue școala și să mergem mai departe. Pai eu nu am știut că e dispărută”.

Cazul ridică semne de întrebare

Rămân încă multe semne de întrebare.

Vecinii lui „Mănușă Albă” l-au descris pe acesta despre consumator de substanțe interzise. Poliția spune că nu are informații în acest sens.

În spațiul public s-a vorbit și despre faptul că individul i-ar fi oferit droguri fetei, dar anchetatorii au transmis că momentan nu s-a impus ca adolescenta să fie supusă unui test antidrog.

Apoi, apare întrebarea de ce mama adolescentei, profesoară, nu a vorbit niciodată despre problemele fetei și le-a ascuns în momentele în care cerea ajutor ca fiica ei să fie găsită.

Mama Fetei:A rămas acasă, se simțea prost și când am venit, nu mai era”.

Mama a sesizat DIICOT-ul

În spațiul public a apărut informația că mama ar fi depus, în aprilie, o sesizare la DIICOT după ce ar fi găsit în telefonul fetei unele mesaje nepotrivite. Până la această oră, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată nu a confirmat dacă are sau nu în lucru vreun dosar în acest sens.

Respectiva plângere este cea care a determinat surse judiciare să transmită informația potrivit căreia copila ar fi fost victima unui șantaj cu fotografii cu ea în ipostaze deocheate.

Adolescenta este acum în centru de la Protecția Copilului, unde primește consiliere psihologică și sprijin emoțional.

Adrian Mândru, DGASPC Maramureș:A fost instituită o masură specială în regim de urgență”.

Lenke Iuhoș, psiholog:Pot apărea cu tulburări emoționale”.

Am încercat să stăm de vorbă cu părinții adolescentei și să aflăm ce ar fi determinat-o să încerce să își ia viața, apoi să devină victima salvatorului ei. Nu au mai fost la fel de comunicativi ca până acum. Mama a transmis doar un mesaj înregistrat cu un apel către alți părinți.

Mama fetei:Vă rog să aveți grijă de copiii dumneavoastră”.

Pentru act sexul cu un minor, „Mănușă Albă” riscă cinci ani de închisoare.

În caz de urgenţă, apelaţi numărul Telverde destinat victimelor violenţei domestice! Numărul de Telverde este 0800 500 333.

Articol recomandat de

FOTO Maia Sandu pe stadion: ”Hai, Moldova!” vs Klaus Iohannis în Zanzibar

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191