Între ce ore trebuie să postim miercurea și vinerea? Mulți români țin post doar în aceste 2 zile

Între ce ore trebuie să postim miercurea și vinerea? Mulți români țin post doar în aceste 2 zile

Deja am intrat de câteva zile bune în Postul Crăciunului, ultimul mare post din an! Vreme de 40 de zile, între 15 noiembrie și 25 decembrie, cei dintre noi care țin postul se vor abține de la a consuma anumite produse și vor petrece cât mai mult timp posibil în rugăciune. Cu toate acestea, mulți români nu reușesc să țină tot postul, așa că postesc doar în zilele de miercuri și vineri. Însă, nu mulți dintre noi știm și orele exacte între care trebuie respectat postul.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

După cum știm, deja am intrat în Postul Crăciunului, ultimul mare post din an! Vreme de 40 de zile, între 15 noiembrie și 25 decembrie, cei dintre noi care respectă tradițiile se vor abține de la a consuma anumite produse și vor petrece cât mai mult timp posibil în rugăciune, în pregătirea sărbătorii care urmează.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Din păcate, mulți români nu reușesc să țină tot postul, așa că postesc doar în zilele de miercuri și vineri. De fapt, se pare că doar un singur român din 10 reușește să respecte cerițele Postului, de-a lungul celor 40 de zile.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Cu toate acestea, chiar și cei care nu au sănătatea, sau resursele, necesare pentru a ține tot postul vor să simtă că fac un efort pentru a se apropia de divinitate în această perioadă, așa că postesc doar miercurea și vinerea.

Însă, nu mulți români știu și orele exacte între care trebuie să se abțină de la produsele lor favorite!

După cum probabil că deja știm, de-a lungul postului trebuie să ne abținem de la produse precum carnea, ouăle, brânza, sau chiar și laptele.

Desigur, unii românii care nu reușesc să țină întreg Postul Crăciunului recurg la zile de post negru, adică nu mănână nimic de-a lungul întregii zile. Credincioșii care țin post negru miercurea și vinerea nu consumă nimic pe timpul zile, în afară de apă.

Iar chiar și cei care nu pot respecta tradițiile pentru 40 de zile, așa că țin post normal în aceste 2 zile, tradițiile spun că trebuie să postească de dimineață până seara la ora 18, când se intră, potrivit tradiției, într-o nouă zi liturgică.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191