Întreaga omenire ar putea rămâne fără internet luni de zile! NASA avertizează

Întreaga omenire ar putea rămâne fără internet luni de zile! NASA avertizează

Omenirea ar putea să rămână fără internet luni de zile. A fost mesajul celor de la NASA, care au trimis o navă spațială pentru a preveni acest dezastru. Specialiștii vorbesc despre „o apocalipsă a internetului”, un fenomen care ar face nefuncționale toate căile de comunicare.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

NASA a început o misiune specială

NASA a lansat o navă spațială în cadrul unei misiuni de prevenire a unei potențiale „apocalipse a internetului”, care ar fi putut lăsa oamenii de pe Pământ fără acces la rețelele de comunicatii globale.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Misiunea sondei solare Parker Solar Probe (PSP) a NASA a călătorit cu succes prin vânturile solare pentru prima dată, adunând date vitale care ar putea ajuta la prevenirea unei pene de curent în bandă largă la nivel mondial.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Ce înseamnă „apocalipsă a internetului”

Este vorba despre așa numita „apocalipsă a internetului”, un fenomen care ar fi făcute nefuncționale cam toate caile de comunicare. Printre ele, inclusiv pe cele telefonice. Furtuna solară ar fi lovit pâmântul în următorii 10 ani, iar efectele ar fi fost resimțite pe parcursul unor luni întregi.

Ce pagube ar aduce omenirii o zi fără internet 

Oprirea serviciilor web poate avea un impact economic de până la 815 milioane RON, ceea ce ne duce aproape de suma de 190 milioane de dolari.

Pe lângă impactul pe care-l are asupra libertății de exprimare și stabilității politice în anumite regiuni, oprirea internetului poate însemna un nivel în plus de anxietate pentru afaceri, cât și pentru muncitori.

Costul opririi ecosistemului Facebook pentru 6 ore ar costa România milioane de dolari.

Cine a inventat internetul 

Atunci când vorbim despre internet, cei mai mulți dintre utilizatorii de dispozitive inteligente se referă doar la ceea ce este la vedere, adică la ferestre de browser, website-uri, adrese URL sau motoare de căutare.

Însă internetul real este, de fapt, un întreg set de protocoale și de reguli pe care cineva le-a inventat și mai apoi le-a dezvoltat pentru ca noi să putem naviga.

Cele două persoane cărora le este atribuită inventarea internetului și a protocoalelor utilizate în zilele noastre au fost Robert Elliot Kahn și Vinton Cerf în 1973.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191