Își pot aminti câinii stăpânii lor? Ce spun experții despre memoria animalelor noastre de companie

Își pot aminti câinii stăpânii lor? Ce spun experții despre memoria animalelor noastre de companie

Milioane de oameni din țara noastră au acasă, cel puțin, un animal de companie, iar alegerile cele mai populare sunt, de departe, pisicile și câinii. Ei bine, în cazul celor din urmă, poate că am fost și noi în poziția de a urma să plecăm ceva timp de acasă și să ne temem că patrupedul nostru ne va uita! Însă, potrivit experților, memoria câinilor este mult mai bună decât am bănui!

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Se estimează că există în țara noastră milioane de oameni care au acasă un animal de companie, sau, chiar mai multe! Iar când vine vorba despre ce fel de companioni preferă românii, ei bine, alegerile preferate sunt, de departe, pisicile și câinii! Iar în cazul celor din urmă, poate că fiecare dintre noi am avut, de-a lungul timpului, o anumită curiozitate: își pot amintii câinii noștri cine suntem? Poate că am fost nevoiți să plecăm de acasă o perioadă, la facultate, în armată, sau, pur și simplu, vrem să plecăm într-o vacanță vreme de o săptămână, iar această întrebare ne va apărea în minte.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la , răspunsul este da, câinii voștri își vor aminti de voi! Potrivit experților, datorită simțului olfactiv extrem de dezvoltat al câinilor, aceștia au o memorie asociativă extrem de puternică! Ei pot să asocieze mirosurile cu diferite senzații, cum ar fi o plimbare, hrana, sau sentimente precum fericirea. Iar companionii voștri își pot aminti, fără probleme, mirosul vostru!

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

De asemenea, un studiu din anul 2020 a arătat că este posibil pentru câini să recunoască fețe doar din fotografii! Experții au descoperit că animalele, mai ales masculii, își puteau recunoaște stăpânii doar prin intermediul pozelor! În 2015, un studiu făcut pe creierele câinilor a arătat prezența unei regiuni în lobul temporal care permite câinilor să își amintească fețe.

De asemenea, câinii sunt în stare să discearnă semnificația diverselor expresii faciale, conform altui studiu, efectuat în anul 2013! Cei mai mulți specialiști sunt de părere că animalul vostru de companie își poate aminti stăpânul, cât și alte evenimente importante din viața sa, până în clipa morții.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191