Îți dorești o recoltă bogată de castraveți? Două ingrediente banale din bucătăria oricărui român vor crește considerabil producția

Îți dorești o recoltă bogată de castraveți? Două ingrediente banale din bucătăria oricărui român vor crește considerabil producția

Oțetul și bicarbonatul de sodiu, dar și mierea pot fi aliații tăi, în acest început de toamnă, pentru o recoltă bogată de castraveți. Unde mai pui că aceste legume vor fi și sănătoase.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

Iată ce fac grădinarii cu experiență. La sfârșitul verii, fructificarea castraveților scade, iar acest lucru este normal. Însă, specialiștii se bazeză pe fertilizarea cu oțet, bicarbonat de sodiu sau miere. 

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

Cum se utilizează în acest scop bicarbonatul de sodiu

O soluție cu bicarbonat de sodiu este organică și ecologică, iar ea te poate ajuta să crești legume cât mai sănătose. Așadar, este varianta perfectă pentru cei care cultivă legume și nu vor să apeleze la tratamente folosind substanțe periculoase. Bicarbonatul de sodiu este foarte util și pentru cultura de castraveți. Acesta nu este tolerat de afide, acarieni și alți dăunători. În schimb, dacă este folosit așa cum trebuie, el nu numai că nu va provoca niciun rău plantelor dar nici insectelor benefice, precum albinele. Pentru a obține o soluție hrănitoare, adăugați o lingură de pulbere la 5 l de apă. Turnați amestecul la rădăcinile culturii. Acest îngrășământ va împiedica apariția florilor sterile, ceea ce la rândul său va crește randamentul acestora. 

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Bicarbonatul de sodiu ajută și la tratarea bolilor precum făinarea ce apare la roșii, vinete, castraveți sau dovlecei.

Mierea, folosită ca agent nutritiv

Mierea poate fi folosită și ca agent nutritiv pentru a obține mai multe fructe. Pentru a pregăti amestecul este necesar să diluați 3 linguri de produs în 5 l de apă caldă. Soluția rezultată se toarnă sub rădăcina plantei. 

Oțetul, ideal în combaterea dăunătorilor

Oțetul vă va ajuta la combaterea dăunătorilor și la creșterea randamentului. Pentru a hrăni cultura, trebuie să diluați o cană de oțet obișnuit de 9% în 10 l de apă. 

Cum să hrăniți castraveții cu infuzii

infuziile și decocturile sunt cel mai adesea concentrate. De aceea, la udarea sau pulverizarea castraveților, îngrășământul trebuie diluat cu apă. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191