La ce poți folosi zațul de cafea. Cinci întrebuințări utile

La ce poți folosi zațul de cafea. Cinci întrebuințări utile

Zațul de cafea este un produs secundar al procesului de preparare a cafelei, constând în resturile ce rămân în filtrul de cafea sau în sita de la espressor. Nu trebuie să fie aruncat, deoarece există mai multe metode inedite prin care să-l utilizezi.

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Zațul de cafea este un deșeu biodegradabil care poate fi reutilizat în mai multe moduri utile. Îl poți adăuga în compost, alături de alte materiale, se adaugă în pământul florilor sau poate fi folosit ca și scrub pentru corp.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Cum poți reutiliza zațul de cafea

Zațul de cafea este bogat în substanțe nutritive cum ar fi azotul, potasiul și fosforul, care pot îmbunătăți sănătatea solului și pot stimula creșterea plantelor. Poți amesteca zațul de cafea cu solul din grădină sau din ghivece pentru a oferi plantei tale un impuls de nutrienți. Unele plante și animale consideră zatul de cafea neprielnic. Poți presăra zat de cafea în jurul plantelor pentru a descuraja dăunătorii precum melcii și furnicile.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Ingredientul este un adaus excelent la compost, deoarece poate adăuga azot și poate ajuta la menținerea umidității. Asigură-te că echilibrezi zatul de cafea cu alte materiale pentru compost, cum ar fi frunzele uscate și resturile de bucătărie, pentru a obține un compost echilibrat și sănătos.

Zațul de cafea poate fi folosit ca exfoliant natural pentru piele. Amestecă zatul de cafea cu un pic de ulei de cocos sau de măsline pentru a crea un scrub pentru corp care îți va curăța și hidrata pielea.

Are un miros puternic și plăcut, care poate absorbi și neutraliza mirosurile neplăcute din frigider sau din alte zone ale casei. Poți pune o cutie mică cu zat de cafea în frigider pentru a absorbi mirosurile neplăcute.

O altă întrebuințare a zațului de cafea este ca ingredient al unui scrub. El se folosește pe piele, pentru exfoliere, iar rezultatul va fi unul ideal.

Cum se prepară scrub pentru corp

Ingrediente

  • ½ ceașcă de zaț de cafea rămasă de la cafea proaspăt preparată
  • 2-3 linguri de ulei de cocos sau ulei de măsline (poți ajusta cantitatea în funcție de preferințe)
  • Opțional: 1 linguriță de miere pentru hidratare suplimentară

Instrucțiuni

Într-un bol mic, amestecă zatul de cafea cu uleiul de cocos sau uleiul de măsline până obții o pastă consistentă. Dacă dorești, poți adăuga și miere pentru proprietățile sale hidratante.

Aplică amestecul pe pielea umedă, masând ușor cu mișcări circulare pentru a exfolia pielea și pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Concentrează-te pe zonele cu piele aspră sau cu probleme, cum ar fi coatele și călcâiele.

Lasă scrubul să acționeze pe piele timp de câteva minute pentru a permite ingredientelor să-și facă efectul. Apoi, clătește bine cu apă călduță.

După îndepărtarea scrubului, aplică o loțiune sau un ulei hidratant pe piele pentru a bloca hidratarea și pentru a menține pielea catifelată și hidratată. Dacă rămâne scrub neutilizat, poți să-l păstrezi într-un recipient închis ermetic la temperatura camerei pentru a-l folosi din nou.

CITEȘTE ȘI: Fructul care te ajută să ai parte de un somn liniștit. Se găsește în toate magazinele, indiferent de sezon

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191