Leguma banală care conține mai mult fier decât orice fel de carne! Secretul dezvăluit de Oana Cuzino

Leguma banală care conține mai mult fier decât orice fel de carne! Secretul dezvăluit de Oana Cuzino

Doctorul Oana Cuzino a dezvăluit leguma care conține mai mult fier decât cârnea! Acesta este ușor de cultivat și poate fi folosită în preparate absolut delicioase, dar cel mai important, reprezintă o sursă bogată de fier. Este vorba despre spanac! Acesta a o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

De cât fier avem nevoie

Pe site-ul său Oana Cuzino spune că pentru a susține nevoile nutriționale ale adulților, un aport zilnic adecvat de fier este esențial. Aceasta poate varia între 8 și 27 mg, iar opțiunile alimentare pot juca un rol semnificativ în asigurarea acestui aport. În cazul în care analizele de sânge dezvăluie o deficiență de fier, medicii pot recomanda cu încredere suplimente alimentare.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Carnea a fost considerată mereu principala sursă de fier, dar alternativele vegetariene sunt mai numeroase decât am crede. Legumele și leguminoasele, cum ar fi spanacul, varza kale, ciupercile și sfecla, sunt surse excelente de fier.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Cu conținutul lor de fier între 2,5 și 6,4 mg pe cană gătită, aceste alimente acoperă 14-36% din necesarul zilnic de fier. De fapt, 100 de grame de spanac oferă mai mult fier decât aceeași cantitate de carne roșie sau de somon cu 2,2 ori mai mult. Pentru a simplifica alegerea alimentelor bogate în fier, iată o listă utilă: spanacul, varza kale, ciuperci, sfeclă.

Spanacul, sursă bogată de fier

„Legumele frunzoase, precum spanacul – preferatul lui Popeye marinarul – conțin foarte mult fier. 3 căni de spanac conțin 18 mg de fier, iar o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier.

În comparație cu carnea roșie, spanacul are chiar ceva mai mult: 100 g de spanac conțin 2,7 mg de fier față de 2,6 mg găsite în 100 g de carne. Diferența este, însă, că fierul din alimentele de origine animală are o absorbție mai mare în organism decât fierul din surse vegetale/legume, însă nu vine la pachet cu creșterea lipidelor în sânge sau acumularea de homocisteină”, a scris Oana Cuzino pe

Beneficii spanac

Spanacul și alte legume verzi conțin clorofilă, un pigment care dă plantelor culoarea verde. Cercetările sugerează că clorofila ar putea avea proprietăți anticancerigene și că persoanele care au o dietă bogată în legume verzi ar putea avea o incidență mai mică a apariției cancerului.

Consumul unei diete bogate în fructe și legume poate contribui la reducerea severității simptomelor de astm și la diminuarea riscului de atacuri. Antioxidanții, cum ar fi vitamina C, vitamina E și betacarotenul, pot ajuta funcția pulmonară, iar spanacul le conține pe toate trei. Spanacul prezintă cantități mari de vitamina A, care moderează producția de ulei în porii pielii și foliculii de păr pentru a hidrata pielea și părul.

O acumulare a acestui ulei poate duce la apariția acneei. Vitamina A este, de asemenea, necesară pentru creșterea tuturor țesuturilor corporale, inclusiv a pielii și a părului. Spanacul și alte legume cu frunze verzi bogate în vitamina C sunt esențiale pentru construirea și menținerea colagenului, care asigură structura pielii și a părului. În plus, deficiența de fier este o cauză frecventă a căderii părului, pe care o persoană poate contribui la prevenirea acesteia cu o dietă cu suficiente alimente bogate în fier, cum ar fi spanacul.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191