Liderul deputaților PSD bate obrazul Suediei: România a ratificat aderarea voastră la NATO

Liderul deputaților PSD bate obrazul Suediei: România a ratificat aderarea voastră la NATO

România a fost între primele țări careau ratificat aderarea Suediei la NATO, le spune social-democratul Alfred Simonis social-democraților suedezi care se opun aderării țării noastre la Spațiul Schengen.

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

România are de convins, mai nou, nu doar Țările de Jos (Olanda), ci aparent și Suedia să o accepte în Spațiul Schengen. Guvernul suedez minoritar e susținut în Parlament inclusiv de social-democrați, care s-ar opune aderării României la zona europeană de liberă circulație, informează Mediafax.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, spune la RFI că „România a fost una din primele țări care au ratificat tratatul de aderare a Suediei la NATO”.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

În cazul Țărilor de Jos, PSD a cerut USR și REPER să-și convingă colegii din grupul Renew Europe să susțină aderarea României la Schengen. În cazul Suediei, însă, este voba chiar de colegii PSD din familia socialistă europeană.

Întrebat ce demersuri va face PSD, liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a răspuns: „Am cerut de fiecare dată și USR-ului și celorlalte partide parlamentare să facă tot ceea ce ține pentru a ajuta România în acest demers, în mod special, dar în orice alt demers care implică un parcurs european. Facem tot ceea ce ține de noi și pe lângă zona de diplomație, trebuie să facem fiecare dintre noi ceea ce putem pentru a convinge toate statele care se opun sau se mai opun să accepte integrarea României în Spațiul Schengen”.

Liderul deputaților PSD amintește că „România a fost una din primele state care au ratificat tratatul de aderare la NATO al Finlandei și al Suediei, în vacanță parlamentară ne-am adunat cu toții, la propunerea PSD, e adevărat și am votat acel acord de ratificare, cred că al doilea sau al treilea stat membru NATO care a făcut asta. Cred că dincolo de interesele politice locale, naționale, jocuri în interiorul fiecărei țări, important este parcursul european, parcursul euroatlantic și cred că trebuie să căutăm în această perioadă ceea ce ne unește, nu ceea ce ne desparte, pe toți și din politica internă și familiile politice europene”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191