Locul din România care i-a cucerit pe turiștii americani. „Aşa ceva e foarte greu de găsit în țara noastră”

Locul din România care i-a cucerit pe turiștii americani. „Aşa ceva e foarte greu de găsit în țara noastră”

Litoralul a primit deja turiștii cu ocazia minivacanței de Rusalii. În acest weekend, sunt așteptați de oameni, iar 90% dintre camere sunt deja ocupate. Apa mării are 22 de grade, iar pe plajă mercurul ajunge și la 27 de grade.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Cât costă o cameră în Mamaia sau Vama Veche 

Pentru cei care şi-au planificat concediul la mare, vacanţa deja a început. Urmează zile în care turiştii vor profita din plin de vremea perfectă de plajă: între 25 şi 26 de grade Celsius. Și apa este din ce în ce mai caldă, are 22 de grade Celsius. Potrivit estimărilor, de turişti vor ajunge în aceste zile la mare. 90% din camere sunt deja ocupate. 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Preţurile diferă din nordul până în sudul litoralului. În Mamaia, o cameră dublă costă între 700 și de lei, în funcţie de numărul de stele. În Vama Veche este chiar mai scump, o cameră ajunge la aproape de lei, pentru trei nopţi.  

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Pasul Palma, oază de liniște pentru turiști 

Pe de altă parte, mulţi turişti caută răcoarea şi liniştea munţilor în acest weekend care se anunţă torid. La Sinaia o cameră dublă costă 900 de lei la un hotel de patru stele, dar şi aici gradul de ocupare creşte de la oră la oră. 

În inima Bucovinei, Pasul Palma e o oază pentru oaspeţi. Acolo au ajuns câţiva români care trăiesc de ani de zile în America. „Suntem din Statele Unite şi am vrut să venim să vedem puţin din frumoasa Românie. Suntem foarte încântaţi, e foarte frumos. Senzaţia că eşti foarte aproape de natură este deosebită”, spune o turistă. „Aşa ceva e foarte greu de găsit în America. Noaptea e mult mai răcoare. Trebuie să fii mai îmbrăcat”, adaugă un turist. 

Prețurile încep de la ron pe noapte 

Peisajul de poveste poate fi admirat şi din pat. „Avem două tipuri de cazări. Una care are o capacitate de 8 persoane. Preţurile încep undeva la ron pe noapte. Se închiriază integral, minim două nopţi. După mai avem cubul mirror house. Are o capacitate de 4 persoane, preţurile încep de 600 de lei pe noapte”, spune reprezentantul pensiunii pentru  

Alți turiști aleg Băile Felix sau Lacu Ursu din Sovata 

La Băile Felix, distracţia este în toi. Doar că nu mai sunt locuri libere.  Nici la hoteluri, nici în piscine. „E super tare! Suntem foarte mulţumiţi. Suntem pentru prima oară veniţi aici, la Băile Felix. Suntem foarte mulţumiţi. Aşteptăm cât mai mulţi turişti să vină aici că e ceva senzaţional”, spune un turist. Pachetele cu 3 nopți de cazare, demipensiune și un prânz festiv pentru duminică pornesc de la de lei pe persoană și includ accesul la toate cele 20 de piscine și tobogane ale complexului balnear.

S-a deschis sezonul şi la Lacu Ursu, din Sovata. Zeci de oameni au vrut să fie primii care testează apa şi s-au înghesuit la intrare. Este numit și „Marea Moartă a Europei”, are cea mai mare concentrație salină de pe planetă, ceea ce îl face unic în lume. Apa caldă a lacului îi cucereşte pe turişti. „Sunt din Dallas, Texas, USA. Ce îmi place cel mai mult la acest loc este că este foarte curat, nu vezi aşa ceva în Texas”, spune un turist american.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191