Locul din România unde se găsește cel mai pur aer din lume. Multe persoane nu îi cunosc proprietățile pentru sănătate

Locul din România unde se găsește cel mai pur aer din lume. Multe persoane nu îi cunosc proprietățile pentru sănătate

În România se regăsesc o mulțime de locuri superbe, care te pot ajuta cu afecțiunile pe care le ai. Într-o zonă a țării se găsește cel mai pur aer din întreaga lume și este la doar 40 de kilometri de Ploiești.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În România se pot găsi o mulțime de locuri de vis, multe dintre ele fiind și extrem de benefice pentru sănătate. Există un loc cu care românii se pot mândri. Aici poate fi găsit cel mai pur aer din toată lumea.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Unde se găsește cel mai pur aer din lume

România ascunde o multe locuri superbe care impresionează de fiecare dată. De la priveliști de excepție, până la stațiunile balneoclimatice pline de beneficii pentru sănătate, toate se regăsesc între granițele țării. Astfel, este demonstrat că cel mai pur aer se găsește la doar 40 de kilometri de Ploiești.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Salina Slănic Prahova este cea mai mare din Europa ca și dimensiuni, iar volumul de sare excavată este de 2,9 milioane de metri cubi. Aici se regăsește cel mai pur aer, fiind lipsit de poluare și radiații.

Destinația este recunoscută pentru activitatea belneoturistică încă din anul 1853, an în care a fost declarată stațiune turistică de interes național. Volumul imens de sare excavată a dus la crearea unor cavități cu volume gigantice, de 14 camere cu un profil trapezoidal, de aproximativ de metri pătrați.

Cele 14 camere existente au o deschidere de 10 metri la tavan, iar înălțimea este de 54 de metri. Adâncimea sa este de 208 metri, iar dimensiunile impresionante au făcut-o să devină cea mai mare salină din Europa.

În 1943 a început exploatarea salinei

Conform documentelor istorice, moșia Slănic a fost cumpărată de Mihai Cantacuzino, un dregător al curții domnești, în anul 1685. Ani mai târziu, în 1713, moșia a fost donată mănăstirii Colțea din București, iar din 1943 a început să fie exploatată, acțiune ce a durat până în 1970. După aceasta perioadă, salina a devenit obiectiv turistic.

Salina are o temperatură constantă de 13 grade Celsius, indiferent de perioada anului, iar umiditatea aerului este de cca. 60&. Aerosolii salini au efecte terapeutice asupra sănătății și ajută în probleme respiratorii. Totodată, a fost amenajată și o zonă de agrement unde turiștii își pot petrece timpul.

CITEȘTE ȘI:Locul din România unde găsești căsuțele din Hobbit. Este o zonă de poveste în țara noastră / FOTO

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191