Locul fascinant din Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Mulți nu știu de existența lui: „E splendid”

Locul fascinant din Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Mulți nu știu de existența lui: „E splendid”

Foarte mulți oameni călătoresc cu avionul, însă puțini știu că există și locuri ascunse în aeroport. De exemplu, în București, Aeroportul Internațional „Henri Coandă” ascunde un loc care a uimit pe toată lumea.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Capela ortodoxă din Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București

Aeroportul „Henri Coandă” din București este un loc tranzitat de o mulțime de turiști. Cu toate acestea nu mulți sunt cei care știu că aici exista o capelă ortodoxă, numită „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”. Locul a fost descoperit de mai mulți internauți, care au publicat câteva filmulețe pe TikTok. Clipurile au devenit virale și au stârnit o mulțime de reacții.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

„Doamne ce loc frumos! Nu știam de el”  / „Nu știam, eu am văzut doar cazinoul”/ „Nu am văzut locul ăsta niciodată, e splendid” / „Un loc liniș să mă rog acolo”/ „Am trecut pe acolo împreună cu soția mea și ne-am rugat, e de vis”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților, pe TikTok.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

De precizat este faptul că această capelă se găsește în zona Terminalul „Plecări” la etajul 1. Sântul Prooroc Ilie, al cărei nume îl poartă, este ocrotitorul aviației române, dar și al călătorilor. Mai mult, capela din „Henri Coandă” este unica dintr-un aeroport din sud-estul Europei.

„Mulți o numesc oază de liniște”

Preotul care slujește la această capelă încă din anul 2017 se numește Costel Dinu. Acesta a mărturisit că acest loc este unul retras, în care oamenii mai trec uneori pentru a se ruga.

„Până în luna septembrie 2015, am slujit ca diacon în Parohia Otopenii de Jos. Din câte cunosc eu, în țară mai există o capelă asemănătoare în aeroportul din Cluj-Napoca. În lume, din informațiile mele, funcționează capele pe aeroporturi, în care se fac doar rugăciuni multiconfesionale. Conform Asociaţiei Internaţionale a Capelanilor Aviaţiei Civile, în prezent ar exista aproximativ 150 de capele de aeroport în întreaga lume, dintre care cel puţin 40 în SUA.

Având în vedere că aeroportul este un spațiu internaţional, în acest loc se întâlnesc toate religiile pământului. Cei care cunosc capela noastră ortodoxă sunt fascinați de ea. Mulți o numesc o «oază de liniște»”, a declarat preotul pentru Ziarul Lumina.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191