Locul idilic din România de care te vei îndrăgosti iremediabil. Peisajul este de vis, iar frumusețea locului îți taie respirația

Locul idilic din România de care te vei îndrăgosti iremediabil. Peisajul este de vis, iar frumusețea locului îți taie respirația

Sigur te-ai gândit că există o sumedenie de zone din România pe care nu le-ai descoperit încă, majoritatea de o frumusețe rară, mai ales că țara noastră ascunde nenumărate locuri cu peisaje desprinse dintr-un basm despre care mulți dintre noi nu știu. Astfel, ne-am gândit să îți prezentăm o destinație pe care ar trebui cu siguranță să o vizitezi.

Se îngroaşă gluma! Gheorghe Sîrbu a plecat din PNL şi candidează la Primăria Ploieşti din partidul SOS, al Dianei Şoşoacă

Un loc cu un peisaj fantastic, fascinant, cu adevărat unic în România, este Piatra Fântânele, cel mai estic sat al comunei Tiha Bârgăului, un ținut de-o frumusețe rară, situat la întretăierea Munților Călimani și Munților Rodnei, din județul Bistrița-Năsăud, Transilvania.

Primarul Volosevici: Elevii primesc mere stricate şi biscuiți „de carton” în programul „Cornul şi laptele” derulat prin Consiliul Județean. Am sesizat Prefectura Prahova

Cei care ajung aici pentru prima dată nici nu ar ști ce să admire mai întâi. Printre obiectivele zonei se numără vechiul drum roman, pavat cu lespezi din piatră, foarte bine conservat, parțial suprapus peste drumul actual spre Ciosa; Hotelul „Dracula”, inaugurat în 1983, în stilul unui castel medieval; pârtii amenajate cu telescaun și teleschi; crucea ridicată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, la insistențele și prin implicarea IP Bartolomeu, a doua cea mai înaltă din țară (31 m), după cea de la Caraiman (35,5 m); cât și mănăstirea poziționată pe unul dintre vârfurile cele mai înalte din Pasul Tihuța.

Aviz „paraditorilor”! Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: ‘Tentaţia exercitării discreţionare a puterii’ să fie ‘de domeniul trecutului’!

Sunt atracțiile turistice ale unui loc cu adevărat fascinant pentru România. Vorba unuia dintre călătorii de prin zonă, „natura este atât de bogată încât poți zice că a descălecat Dumnezeu pentru fericirea celor care locuiesc aici“. Natura este, cu adevărat, unică, tulburătoare, dar și traiul în zonă este uneori anevoios.

Oricine a fost măcar o dată la Piatra Fântânele va recunoaște că plămânii lui s-au bucurat la maximum de aerul puternic ozonat de la înălţimea de aproape m, care are şi cel mai mare conţinut de iod din toată ţara. Poți vizita această minunată zonă în orice anotimp, pentru că oricând te va surprinde cu frumuseţea locului. Așadar, Piatra Fântânele, un sat în partea de est a județului Bistrița-Năsăud, este un loc pe care merită să îl vizitezi măcar o dată în viață.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191