Locul unic din România devenit cunoscut pentru vindecări miraculoase: „Au venit în cârje aici şi au plecat fără ele”

Locul unic din România devenit cunoscut pentru vindecări miraculoase: „Au venit în cârje aici şi au plecat fără ele”

Dacă nu știai, există un loc unic la noi în țară asaltat de turiști datorită izvoarelor termale. Acest loc a devenit cunoscut în întreaga lume după anul 1800, atunci când localnicii au descoperit proprietățile apei, despre care se spune că este vindecătoare.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

România are o treime din izvoarele termale și minerale din Europa, printre care se numără și Băile Termale de la Ocna Șugatag. Oamenii din Ocna Șugatag, județul Maramureș, s-au ocupat încă din cele mai vechi timpuri de exploatarea sării, iar după anul 1800, au descoperit și proprietățile apei, despre care se spune că este vindecătoare.

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

Se spune că apa de la Ocna Şugatag poate vindeca toate problemele de sănătate, de la cele neurologice până la cele ginecologice. Până și specialiștii susțin că izvoarele termale de la Ocna Șugatag sunt unice deoarece apa are o concentrație de sare de până la 119 g/l. Aceasta este extrasă dintr-o mină situată la 200 de metri adâncime, este pompată și apoi ajunge în stație printr-o conductă.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Și nu doar proprietățile apei pot face minuni, ci și temperatura ridicată, 37 de grade Celsius. Aerul curat este un alt lucru care face ca acest loc să fie unic în țara noastră. Situată într-o depresiune intramontană, chiar și vara temperaturile sunt mai scăzute și aerul este răcoritor inclusiv în sezonul cald.

Acesta este și motivul pentru care afecțiunile respiratorii pot fi tratate aici. Oamenii vin în acest loc în fiecare an în căutarea unui leac pentru o serie de afecțiuni, cele mai frecvente fiind cele reumatice. Într-un astfel de loc ajung și cei care au afecțiuni post-traumatice. Cu toate acestea, băile cu apă sărată nu sunt indicate persoanelor însărcinate, cei care au probleme cronice sau cu tensiunea.

Așadar, la Ocna Șugatag se pot trata afecțiuni reumatice degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze și poliartroze); afecțiuni reumatice abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală); afecțiuni post-traumatice; afecțiuni neurologice periferice (pareze ușoare, sechele după polineuropatii); și afecțiuni ginecologice.

Cei care ajung în acest loc pot găsi o gamă largă de leacuri naturiste cu apă sărată: „M-am gândit ca pacienţii turişti care trec prin staţiune să continue tratamentul început cu apa salină care este darul lui Dumnezeu pentru noi. M-au motivat pacienţii care au venit în cârje aici şi au plecat fără ele”, a explicat  Gheorghe Țibuleac, farmacist.

De asemenea, Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Şugatag, care se laudă cu calitățile antreprenoriale ale concetățenilor săi, a aflat că apele din Ocna Șugatag au calități care echivalează cu sarea din Hymalaia: „Au venit nişte cetăţeni din Germania care au luat 10 litri de apă şi după analize au ajuns la concluzii deosebite, calităţile echivalează cu sarea din Himalaya. O să încercăm să dăm o față acestei staţiuni, să atragem cât mai multă lume, chit că suntem plini”.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191