Locurile uimitoare în care dacii și-au ascuns comorile de aur. Ce obiecte de valoare au zăcut decenii la rând sub pământ

Locurile uimitoare în care dacii și-au ascuns comorile de aur. Ce obiecte de valoare au zăcut decenii la rând sub pământ

Dacii și-au ascuns comorile în mai multe locuri din Munții Orăștiei. De-a lungul timpului, au fost găsite cantități impresionante de aur, care au zăcut sub pământ, încă de pe vremea culturii și civilizației dacice. Iată care au fost obiectele de valoare descoperite, potrivit adevă

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Comoara lui Decebal, aurul din Valea Mică, tezaurul de aur al cărbunarilor

Sursa citată spune că în râul Strei s-au găsit mai multe mărturii istorice, conform cărora regele Daciei și-ar fi ascuns comorile uriașe. Descoperirea a fost făcută de câțiva pescari, în anul 1550, care au observat că din fundul apei ies piese de aur. Astfel, după ce au cercetat, aceștia au găsit peste de monede și o cantitate uriașă de piese din aur.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În anul 1802, în Valea Mică doi copii care păstoreau porcii au găsit monede Lysimach din aur. Unul dintre tineri i-a spus tatălui său despre locul în care a descoperit comoara, iar bărbatul a luat aurul, fiind apoi denunțat și anchetat pentru sustragere.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În anul 1804, în Sarmisegetusa a fost găsit tezaurul cărbunarilor, care avea aproape de kosoni din aur. Trei cărbunari din satul Sibișel au oferit comoara inspectorului de metalurgie Anton Bogozi și au sperat să obțină o recompensă pe care le-o promisese legea.

Ofrandele de aur de la Germisara, căldarea cu galbeni, „Căprăreața”, brățările de aur

În 1987, 7 plăcuțe votive din aur au fost găsite în Germisara-Geoagiu Băi, un complez balnear. Cei care au săpat în craterul de unde izvora apa termală, au descoperit comoara uriașă. Aproape 600 de monede, o statuie de marmură, 4 altare și numeroase obiecte din antichitate.

În anul 1996 a fost descoperit cel mai valorous tezaur de kosoni de aur din România. „Căldarea” cu de galbeni cântărea aproximativ 25 de kg.

Anul 2000 a fost perioada în care braconierii au găsit „Căprăreața”, unul loc din Sarmisegetusa Regia. Acest loc era, de fapt, o groapă de cult în care s-au descoperit brățări spiralice din aur masiv, ce cântăreau între 930 și de grame. În 2001, braconierii au revenit în zonă și au dat peste o altă groapă, în care au găsit alte 3 brățări spiralice din aur, urmând ca a doua zi să iasă la iveală încă 2 brățări din același metal prețios.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191