Lovitură dură pentru vacanțele românilor: Wizz Air a anulat și suspendat mai multe zboruri. Ce destinații sunt afectate

Lovitură dură pentru vacanțele românilor: Wizz Air a anulat și suspendat mai multe zboruri. Ce destinații sunt afectate

În plin sezon al concediilor, compania Wizz Air a fost nevoită să anuleze sau suspende mai multe zboruri. Mulți români vor avea de suferit!

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Wizz Air a decis să-și anuleze toate zborurile dintre Cluj-Napoca și Antalya (Turcia). Cursele erau programate pentru lunile septembrie și octombrie deși destinația fusese introdusă abia anul acesta, în primăvară.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Pasagerii au aflat despre această situație vineri, 11 august 2023, conform Boarding Pass. Între timp, Wizz Air a mai suspendat mai multe rute spre și dinspre Cluj-Napoca, cel puțin până în primăvara anului 2024.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Alte zboruri anulate de Wizz Air

Mai mult, cei care aveau în plan să plece cu avionul de la Wizz Air din Cluj-Napoca au rămas fără zborurile Cluj Napoca – Nisa de la 1 septembrie, Cluj Napoca – Bari de la 4 septembrie până pe 2 noiembrie, Cluj Napoca – Abu Dabhi suspendată până pe 3 noiembrie, în timp ce cursa Cluj Napoca – Liverpool a fost anulată și nu va mai fi operată după 26 octombrie 2023.

Pe lângă rutele suspendate sau anulate, Wizz Air a decis să reducă frecvența de operare a unor rute în lunile septembrie și octombrie 2023, însă nu doar aeroportul din Cluj-Napoca va fi afectat.

Wizz Air a refuzat să publice numărul total de zboruri anulate, precum și lista rutelor afectate

Potrivit Boarding Pass, Wizz Air a refuzat să publice numărul total de zboruri anulate, precum și lista rutelor afectate. Multe dintre anulările zborurilor ar fi cauzate de problemele la motoarele avioanelor Airbusurile A320neo și A321neo, însă la Cluj-Napoca problema ar trebui să fie alta, pentru că aceste zboruri sunt operate cu avioane de generație mai veche A320 și A321.

Wizz Air anunțase în urmă cu mai multe zile că va anula zboruri pentru că are probleme la aceste motoare: „Wizz Air anunță că, din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, a fost nevoită să facă ajustări în cadrul rețelei sale, rezultând în anularea unor zboruri în anumite zile, între unele destinații”, este precizat în comunicat, fără mai multe detalii.

Mai mult, la o solicitare oficială a jurnaliștilor de la Boarding Pass, care au vrut să afle exact ce zboruri vor fi anulate, perioada în care vor fi anulate și rutele afectate, cei de la Wizz Air au refuzat să comenteze și au transmis că „detaliile referitoare la acest anunț se rezumă doar la ceea ce este deja menționat în declarație”.

Pe lângă problemele tehnice cu motoarele avioanelor, Wizz Air s-ar putea confrunta chiar și cu lipsa personalului navigant. Wizz Air are momentan în flotă 102 Airbusuri A320neo și A321neo, peste 50% din totalul de avioane cu care Wizz Air operează zboruri în Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Potrivit Reuters ar fi nevoie de 60 de zile pentru a inspecta și repara motoarele afectate, în condițiile în care au fost descoperite contaminații microscopice într-un metal folosit în componentele acestor motoare.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191