Lovitură pentru proprietarii de centrale de apartament: Tanczos Barna anunță o nouă taxă

Lovitură pentru proprietarii de centrale de apartament: Tanczos Barna anunță o nouă taxă

Proprietarii de centrale de apartament vor primi o adevărată lovitură. Anunțul a fost făcut de ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, notează Bugetul.ro.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Barna a spus că Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord cu extinderea câmpului de aplicare a pieței carbonului și că prevederea este programată să intre în vigoare din 2027. Astfe, proprietarii de centrale de apartament care vor fi nevoiți să plătească o taxă de poluare.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Prevederea este programată să intre în vigoare undeva în 2027, dar este posibil să fie amânată cu un an dacă prețul la energie este ridicat. În principiu, în 2027 se va aplica taxa pe fiecare metru cub de gaz, consumat atât în gospodării cât și în firmele mici și mijlocii. La fel, există o taxă și pentru carburanți, scrie Antena3.ro.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

„Dacă se va aplica această prevedere, în principiu, din 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat atât în gospodării, cât și în firmele mici și mijlocii.

Dar, pentru noi, cel mai important lucru din această decizie este fondul social dedicat pentru climă.

Acest fond social va asigura României un venit în plus garantat, în comparație cu contribuția.

Va fi un fel de fond de mediu pe care îl folosim noi acum, dar mult mai consistent”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului, pentru Antena 3 CNN.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191