Magiunul de prune are multe beneficii. Care e cel mai sănătos

Magiunul de prune are multe beneficii. Care e cel mai sănătos

În mai puțin de două luni va începe sezonul prunelor, care va dura până la finalul lunii octombrie. Gospodinele folosesc prunele pentru a prepara magiun, gem sau marmeladă. Ce beneficii pentru sănătate are magiunul de prune și care e cel mai sănătos.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Potrivit specialiștilor, atât prunele, cât și prunele uscate, sau preparatele din prune sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. În plus, acestea au mai multe caracteristici care pot reduce riscul multor boli cronice, cum ar fi osteoporoza, cancerul, bolile de inimă și diabetul.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ce beneficii are magiunul de prune

Nu e un secret pentru nimeni fapul că magiunul de prune este un produs tradițional românesc. Acest preparat se obține prin fierberea prunelor până când acestea se transformă într-o pastă groasă.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Magiunul de prune se diferențiază de alte dulcețuri prin faptul că la prepararea sa nu se adaugă zahăr peste fructe. Așadar, pentru că nu se pune zahăr, magiunul de prune poate fi consumat și de persoanele care suferă de diabet.

Magiunul de prune este bogat în fibre, ceea ce înseamnă că poate ajuta la digestie și este benefic pentru cei care suferă de constipație. Acest preparat conține, de asemenea, potasiu, magneziu, fier, calciu, bor și seleniu.

Nutriționștii spun că dacă magiunul de prune este consumat în mod constant oferă protecție sistemului nervos și central.

Consumul de prune favorizează sănătatea oaselor

Unii specialiști spun că prunele uscate pot fi benefice pentru îmbunătățirea sănătății oaselor. Există studii care au asociat consumul de prune cu un risc redus de afecțiuni osoase debilitante, cum ar fi osteoporoza și osteopenia, care se caracterizează prin densitate osoasă scăzută.

Nu numai că s-a demonstrat că prunele uscate previn pierderea osoasă, dar pot avea și potențialul de a inversa pierderea osoasă care a avut deja loc.

Cercetările sugerează că consumul de prune uscate poate crește nivelul anumitor hormoni care sunt implicați în formarea oaselor.

Prunele uscate conțin, de asemenea, mai multe vitamine și minerale care au efecte de protecție a oaselor, inclusiv vitamina K, fosfor, magneziu și potasiu, scrie

Calorii și indice glicemic

Conținut : Fibre alimentare naturale: 27, 97% (5,47% insolubile, 22,5% solubile – substanțe pectice), Glucide: 54,6 gr/100 gr (din care fructoză: 14,42 gr și glucoză: 17,68 gr), Fier: 6,09 mg/100 gr; Bor: 3,5 mg/100 gr; Potasiu: 825,5 mg/100 gr; Calciu: 38,30 mg/100 gr; Magneziu: 22,83 mg/100 gr, Încărcătura glicemică: 11; Capacitate antioxidantă: 275 (ORAC); Echivalent pâine: 1 BE~ 25 gr.

Valoare energetică: 214 kcal / 100 gr

Indice glicemic: 39

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191