Mâine începe Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 500.000 de elevi urmează să susţină examene

Mâine începe Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 500.000 de elevi urmează să susţină examene

Mâine, peste de elevi de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a,  din România, urmează să susțină probele de Evaluare Naţională 2024. Examenele vor fi la limba română, matematică şi ştiinţe ale naturii şi la limba maternă.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Mâine, 13 mai 2024, pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a începe Evaluarea Naţională. Elevii vor susține examene la limba română, matematică şi ştiinţe ale naturii şi la limba maternă. Pentru rezolvarea fiecărui test, aceștia vor primi peste de 30 de minute, atât în cazul elevilor de clasa a doua, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test în cazul celor din clasele a lV-a şi a Vl-a.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a începe mâine

Potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții Ministerului Educaţiei Naţionale, în perioada 13 – 29 mai este programată sesiunea de evaluări naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2023 – 2024, care se adresează unui număr de peste de elevi (cumulat).

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Mâine, pe data de 13 mai, evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a începe cu proba de Limbă şi comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă şi comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

În a doua zi a săptămânii, pe 14 mai, elevii claselor a II-a vor susţine proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba română, iar miercuri, 15 mai, elevii aparţinând minorităţilor naţionale participă la proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba maternă.

Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică şi ştiinţe ale naturii, iar vineri, 17 mai, va fi dată ultima probă din cadrul EN II (Limbă şi comunicare – scris-citit – Limba română pentru minorităţile naţionale), susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale, scrie

Când vor fi afișate rezultatele

Rezultatele urmează să fie afișate în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test. Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191