Manageri pe timpul zilei, medici de garda pe timpul noptii, 20 ore muncite/zi! Seful Ambulantei Prahova castiga 9000 euro pe luna

Manageri pe timpul zilei, medici de garda pe timpul noptii, 20 ore muncite/zi!  Seful Ambulantei Prahova castiga 9000 euro pe luna

O ancheta a ziarului Libertatea a scos la iveala o practica intalnita in mai toate Serviciile Judetene de Ambulanta (SAJ) din tara. Managerii ocupa functia de conducere a SAJ, pe timpul zilei, iar noaptea fac garzi la spitalele de stat.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Astfel, veniturile acumulate se ridica la mii de euro, iar orele muncite, cel putin in teorie, ar lasa orice om normal fara suflare: 20 de ore pe zi la munca, printre care si timp petrecut in garzi si doar 4 ore pentru odihna si alte activitati.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

In Prahova, managerul interimar dr. Eduard Mădălin Ipatie, a declarat pentru 2021 venituri în valoare totală de 526.157 de lei – o medie lunară de aproximativ 8.950 de euro. Ca șef de Ambulanță și medic în două spitale de stat, cel mai probabil gărzi la ATI, conform unor declarații de avere anterioare.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Alt manager și medic: „Dacă prind o gardă cu mai mult de două cazuri, ajung acasă în genunchi” Libertatea a vorbit cu mai mulți medici care dețin funcții de manager în sistemul de Ambulanță din țară și care au declarat, sub rezerva anonimatului, că programul „manager SAJ + garzi la spital” ridica semne de intrebare:

„Regulamentul de organizare a gărzilor şi Legea 95 privind reforma în sănătate îi interzic unei persoane să lucreze în continuare la finalul unui serviciu de gardă. Perioada de repaus obligatorie este de minimum 12 ore. Dacă, Doamne fereşte!, este o situaţie specială, în care managerul asigură garda, pentru că nu există alt doctor, se poate înţelege, dar să nu fie o obişnuinţă, să nu fie o regulă”, a explicat unul dintre șefii de Ambulanță consultați de Libertatea.

„Dumneavoastră credeţi că, după o gardă în Ambulanţă, mai ai puterea să faci ceva? Eu unul am ajuns la vârsta la care, dacă prind o gardă cu mai mult de două cazuri, ajung acasă în genunchi. Poate şi pentru că nu stau în birou şi dorm. Da, e nevoie să mai fac şi eu gărzi şi fac patru pe lună, doar sâmbăta, ca să mă pot odihni ziua următoare”, a explicat pentru Libertatea un alt manager de Ambulanţă şi medic primar, în vârstă de 48 de ani. Acesta spune că, pentru o gardă, este remunerat cu aproximativ 600 de lei.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191