
INGREDIENTE
Umplutura:
230 g orez
3 cepe
un morcov
un borcan cu ciuperci (280 g)
o lingura bulion
jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
o lingura de marar uscat
3-4 linguri ulei
sare
400 ml apa
In plus:
14 ardei grasi
1-2 linguri faina
apa cat sa acopere ardeii
o lingura bulion
sare
o legatura de patrunjel
Portii: 7 Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei umpluti cu orez si ciuperci:
Orezul se spala in 2-3 ape si se pune intr-un tuci cu uleiul si putina sare.
Cepele se curata de foi, iar morcovul de coaja. Se spala, apoi se toaca marunt la robotul de bucatarie si se pun langa orez. Se adauga ciupercile clatite cu apa rece si scurse, bulionul, boiaua de ardei dulce si mararul uscat. Se calesc toate, dupa care se adauga apa si se mai lasa la foc pana cand se umfla orezul. Se lasa sa se racoreasca.
Se curata ardeii de seminte, crestandu-i cu un cutit in jurul cozii, fara a-i taia pe jumatate. Se spala, se umplu cu compozitia din tuci, iar la final se formeaza un „capac” dintr-un strat subtire de faina. Ardeii umpluti se aseaza intr-o cratita, se pune apa cat sa ii acopere si se pun la fiert. Aproape de final, se adauga o lingura de bulion, se potrivesc de sare si se adauga patrunjel verde tocat.
TIPS-URI
1. Se mai adauga apa pe parcursul fierberii, doar daca este necesar.
sursa: www.bucataras.ro