Marcel Boloș despre e-Factura: Am „o veste proastă”. Au fost preluate în sistem peste 2,7 milioane de facturi

Marcel Boloș despre e-Factura: Am „o veste proastă”. Au fost preluate în sistem peste 2,7 milioane de facturi

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că are „o veste proastă” pentru cei care credeau că nu va merge modulul e-Factura şi a precizat că au fost preluate în sistem peste 2,7 milioane de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei. El a menţionat că se aşteaptă să se ajungă la un milion de facturi pe zi, transmite

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Ministrul Finanțelor a făcut luni precizări despre funcționarea modulului e-Factura la începutul anului 2024.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

„Aş face câteva precizări legat de modulul e-Factura. Avem o veste proastă pentru cei care credeau că ne va pica sistemul şi nu va merge sistemul şi modulul e-Factura. Până în momentul de faţă au fost preluate în sistem de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei. Maximul l-am atins în ziua de vineri – de facturi. Ne aşteptăm ca în cursul acestei săptămâni această creştere să ajungă până la un milion de facturi pe zi”, a declarat Marcel Boloş, luni, într-o conferinţă de presă.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

El a adăugat că raportarea se face în termen de cinci zile de la emiterea facturii.

„Reamintesc că funcţionăm în paralel cu cele două sisteme, respectiv sistemul de raportare a facturilor în modulul nostru de factură electronică şi opţiunea clasică de emitere a facturii şi apoi raportare a ei. Raportarea se face în termen de cinci zile de la emiterea facturii. Dacă se întrerupe sistemul după ce se reia partea de factură electronică, termenul rămâne acelaşi, de cinci zile în vederea raportării”, a explicat ministrul Finanţelor.

El a mai afirmat că după 1 iulie neraportarea în sistemul e-Factura reprezintă contravenţie.

„Până la data de 1 iulie avem regimul acesta opţional pe care vi l-am amintit, neraportarea în sistemul nostru electronic, în modulul e-Factura constituie contravenţie. Pentru microîntreprinderi avem faptă contravenţională sancţionată între de lei până la de lei, la întreprinderile mijlocii, amenda este între – de lei şi întreprinderile mari de lei până la de lei”, a mai declarat Marcel Boloş.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191