Marcel Ciolacu anunță majorarea pensiilor de la 1 ianuarie. „Unele vor crește și cu 40%”

Marcel Ciolacu anunță majorarea pensiilor de la 1 ianuarie. „Unele vor crește și cu 40%”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii Interviurile , că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024 cu minimum 5%, precizând că unele vor fi majorate cu 40% sau cu 20%. El susține că obiectivul reformei este de a elimina cât mai multe inechități din interiorul legii, măsură convenită cu Comisia Europeană. Ciolacu dă asigurări că începând de anul următor nu vor mai exista pensii de de lei.  „Nu putem condamna niște oameni care au prins un anumit sistem la subzistență, doar pentru că așa erau regulile pe timpul comunismului”, a spus acesta. 

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„Vor fi majorate pensiile cu de bază a Comisiei în momentul acesta este pentru pensiile generale să majorăm pensiile și să închidem din inechitățile din interiorul legii. Eu îmi doresc ca până la 1 ianuarie să am promulgată legea pensiilor, întreaga reformă a pensiilor, prevăzută în cererea de plată numărul patru. Există trei variante făcute cu banca mondială. Eu merg în acest moment pe primul scenariu pe care l-am convenit cu Comisia”, a precizat Ciolacu. 

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Alexandru Rotaru, jurnalist : Care e varianta pe care mergeți dvs?

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Marcel Ciolacu, premierul României: Cea prin care se închid inechitățile. De exemplu, sunt oameni care au muncit 30 de ani, dar au pensia de de lei. Deci ei au anii de muncă închiși, nu exista contribuție pe timpul lui Ceaușescu. Să-l scot din mormânt să-l cert? Nu pot. Așa era sistemul comunist. Trebuie să venim cu un sistem astfel încât oamenii aceș mai sunt foarte mulți, dar sunt niște inechități. Este prima variantă. Eu îmi doresc să intre în vigoare de la 1 ianuarie și se va încadra într-un procent, pe întreaga anvelopă a pensiilor în România, care este de o sută de miliarde de lei, cu o creștere de 15%. Oricum o să fie cu minim inflația luată în calcul. Ar fi incorect față de pensionari să nu se vină cu această indexare.

Alexandru Rotaru, jurnalist : Din ianuarie pensiilor vor fi mărite cu minimum 15%.

Marcel Ciolacu, premierul României: Cele pe contribuție și pensiile mari și ele trebuie să aibă o mărire, nu va fi atât de mare, poate va fi de 5%, alte mici vor crește cu 40% sau 20%, dar se va explica foarte clar. Nu am nicio reținere să revin, după ce avem draftul deja trimis la Comisie, vom avea primul feedback, o să venim în spațiul public și presupun că dna ministru îl va explica.

Alexandru Rotaru, jurnalist : Nu vor mai exista pensii de de lei.

Marcel Ciolacu, premierul României: Categoric. Nu putem condamna niște oameni care au prins un anumit sistem la subzistență, doar pentru că așa erau regulile pe timpul comunismului.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191