Marcel Iureș, lecție de viață pentru vremurile agitate pe care le trăim: „Avem timp, ce facem cu el?”

Marcel Iureș, lecție de viață pentru vremurile agitate pe care le trăim: „Avem timp, ce facem cu el?”

Marcel Iureș (72 de ani), unul dintre cei mai buni actori de teatru și film din România, a ştiut întotdeauna să ţină departe de ochii publicului viaţa personală, familia şi hobby-urile, însă la fiecare interviu a reușit mereu să inspire plin modestie, candoare și înțelepciune.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Marcel Iureș, în vârstă de 72 de ani, îndrăgitul actor care a jucat în câteva filme de top la Hollywood, și-a ținut întotdeauna viaţa personală, familia şi hobby-urile, departe de ochii publicului. Cu toate acestea, unul dintre cei mai buni actori de teatru și film din România a oferit întotdeauna câte o lecție de viață fanilor în cadrul interviurilor sau aparițiilor sale.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Drept dovadă, în urmă cu câțiva ani, Marcel Iureș a relatat o poveste potrivită pentru vremurile agitate pe care le trăim, în cadrul emisiunii „Ceasul Bun”. Cu ajutorul unei pilde, artistul apreciat de o țară întreagă ne-a făcut să ne punem o întrebare fundamentală: „Avem Ce facem cu el?”

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Marcel Iureș, lecție de viață pentru vremurile agitate pe care le trăim

„Un tip, un german, se duce de la Casablanca la Tunis cu avionul peste deșert. Și ajunge în deșert la niște șamani, beduini. Îl întreabă de unde vine, zice: de la Casablanca, am făcut 4 ore cu avionul. Formidabil. «Eee, progresul», zice el. Noi facem drumul ăsta în 3 luni, spun beduinii.

Unul dintre bătrâni îi zice: «Aveți o mare problemă domnule», «Ce problemă, domne?», «Ați câștigat 3 luni. Ce faceți 3 luni? Aveți un plan?», «Nu, nu, că mă întorc», «Aoleo, aveți o și mai mare problemă. Ați câștigat 6 luni. Cum vă descurcați? Ce trăiți dumneavoastră în astea 6 luni?»”, povestea marele actor Marcel Iureș, cu câțiva ani în urmă, în cadrul emisiunii „Ceasul Bun”. „Avem timp. Ce facem cu el”, a concluzionat moderatorul emisiunii.

„Ceva de genul ăsta mi s-a întâmplat și mie. Aveam posibilitatea de a, probabil, financiar sau economic, să fac 4 teatre ACT. Financiar, repet. De ce? Abia atunci începeau problemele. Nu știu să sintetizez, îmi pare rău. Probabil se poate spune mai scurt și mai frumos, dar așa am trăit”, a adăugat actorul care a jucat cu vedete precum Tom Cruise, George Clooney sau Nicole Kidman.

Marcel Iureș, unul dintre cei mai mari și modești actori ai României

Născut la data de 2 august 1951, Marcel Iureș a fost desemnat de două ori drept cel mai bun actor de teatru din România. A absolvit în 1978 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „ Caragiale” din Bucuresti, iar în perioada 1978-1980 a jucat la Teatrul National Cluj, după care a desfășurat, începând din anii ’80, o prodigioasă activitate teatrală la teatrele „Bulandra” și „Odeon” din București.

Din 1995, este președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele primei scene independente de teatru din țara noastră, iar după acest an, i-au fost deschise porțile Hollywood-ului. A  jucat în câteva filme de top și actori celebri, precum „Misiune: Imposibilă” („Mission: imposible”, 1996), alături de Tom Cruise, în „Pacificatorul” („The Peacemaker”, 1997), împreună cu Nicole Kidman și George Clooney, cât și în „Războiul lui Tom Hart”, 2002, avându-i ca parteneri pe Bruce Willis și Colin Farrell.

Mai recent, Marcel Iureș a primit rolul principal în filmul „Octav”, o coproducție România-Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

A jucat în „Octav”, unul din cel mai apreciate filme românești din ultimii ani

Totodată, este președinte de onoare al Festivalului național de teatru tănăr Ideo Ideis, organizat anual la Alexandria de Asociația culturală Alexandria, președinte al Festivalului Internațional de Film independent ANONIMUL, și a fost invitatul special al celei de-a treia ediții a maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191