Mărturii ale oamenilor care locuiau lângă stația GPL din Crevedia: Avem pierderi imense, miliarde

Mărturii ale oamenilor care locuiau lângă stația GPL din Crevedia: Avem pierderi imense, miliarde

Oameni care locuiau sau aveau afaceri lângă stația GPL din Crevedia care a explodat au declarat că dacă nu plecau la timp din zonă, nu ar fi scăpat cu viața. Aceștia și-au pierdut casa și banii iar acum vor să obțină despăgubiri. Locuitorii spun că cisternele intrau și ieșeau constant din curtea stației respective, iar administratorul afirma că nu mai are autorizație după ce a primit reclamații cu privire la mirosul de gaz.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

„Erau în bucătărie, au simțit o bubuitură și au văzut cu coada ochiilor, că avem în spatele stației GPL casa, o flacără. S-au speriat, s-au ridicat, au ieșit cu copilul, a băgat soția copilul în mașină, copilul l-a luat așa în pampers, a plecat cum erau, și au reușit să plece din curte. Mai multe de atât, ce puteau să facă, când vezi că bubuie, ce poți să faci? S-au salvat, că nu știau ce urmează. I-am implorat să nu se întoarcă înapoi. N-au putut să scoată

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Avem pierderi âteva miliarde. Aveam în casă bani și casă destul de mare. Aveam 3 dubițe în curte.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Am văzut cetățeni străini dar nu știu dacă erau cazați acolo. Eu am văzut trecând de-a lungul timpului oamenii, străinii, ce Dumnezeu sunt săracii. Dar nu știam că sunt cazați acolo”, a spus Doina Iliesc, locuitoare din zonă.

Partenerul acesteia a spus că „în fiecare zi” veneau cisterne.

– „Intrare, ieșire, parcare”.

Doina Iliescu: „Mereu era curtea plină, două-trei mașini afară. Ei intrau în curte, își trăgeau porțile. Nu vedeam ceva.

L-am sunat pe administrator cu multe luni în urmă, 3-4 luni în urmă, mi-a spus că el nu mai are activitate acolo, că i s-a suspendat datorită reclamațiilor făcute de că Mi-a spus că nu mai are autorizație de funcționare, tocmai pentru că oamenii i-au făcut reclamație că mirosea a gaz”.

Aceasta spune că cere despăgubiri pentru „absolut tot ce am avut”.

„Probabil că a fost verificată stația, dar atâta timp cât vine cineva la poartă și spune că n-are activitate, ce ar putea să facă un domn polițist dintr-o comună?”.

Ea spune că „la , m-a sunat copilul, am deschis camerele și am văzut prima explozie mai măricică”. „A doua explozie, când a sărit butelia pe partea cealaltă, s-a întrerupt tot, n-am mai văzut nici noi nimic, că nu mai aveam curent”. „Deci a fost prima explozie micuță, a doua mai măricică și a treia a A doua a fost cea care a aruncat pe partea cealaltă….

„Toți s-au comportat exemplar, primă ce să le reproșăm. Eu una n-am ce să le reproșez. Oamenii, din punctul meu de vedere, n-ar fi putut face mai mult.

Raza de siguranță de 300 de metri a fost în prima oră, după care i-a împins, dar mulți nu voiau să plece, pentru că voiau să-și vadă casele, nu voiau să le părăsească, din ce am înțeles eu. Nu toți au făcut ce a făcut al meu, adică să nu se mai uite în urmă și a luat copilul și a plecat”, a spus femeia.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191