Măsura care a transformat o şcoală din Oradea într-o „fabrică” de elevi-model. Într-o clasă sunt 16 medii peste 9.50

Măsura care a transformat o şcoală din Oradea într-o „fabrică” de elevi-model. Într-o clasă sunt 16 medii peste 9.50

„Aplicaţia ne arată catalogul, toate notele pe fiecare materie în parte, absenţele, scutirile de la absenţe”, spune tatăl unui elev. Aşa arată viitorul şcolar digital! Părinţii primesc, la începutul anului, un cod de acces în aplicaţia unde pot vedea toată situaţia şcolară a copilului. 

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Ce se trece în catalogul electronic

„Oferă posibilitatea de a ştii, în timp real, ce face copilul la şcoală. Plus că se poate comunica cu profesorul, se pot comunica temele, se pot urmări absenţele copilului”, explică tatăl unui elev. „Îi tot spun, uite aici, ştiu ce notă ai luat, înainte să ajungă el acasă, deja am fost informată”, spune o mamă. 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Pe lângă o comunicare cât mai bună cu părinţii, sistemul are ca scop şi reducerea numărului de absenţe. Spre exemplu, într-o şcoala din Oradea, unde se foloseşte catalogul digital încă din anul 2021, chiulurile s-au redus cu o treime. „Numărul de absenţe a scăzut în general. Copiii au fost receptivi şi conştienţi că totul se desfăşoară – în momentul în care au chiulit s-a aflat. Notele au crescut. Clasa mea are peste 16 medii de peste „, spune Nicoleta Blaj, profesoară.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Elevii nu mai chiulesc la fel de des

Practic, elevii se gândesc acum de două ori înainte să chiulească de la ore sau să vină la şcoală fără tema făcută. „Comunicarea cu părinţii a fost problema, sau beneficiul, depinde cum privim”, râde un elev. „Pe mine nu m-a deranjat pentru că eu comunic cu părinţii mei notele, dar consider că a fost pentru toţi elevii o surpriză, dar poate fi şi o motivaţie”, spune o elevă. 

Catalogul digital este uşor de folosit, spun profesorii. Aici se trec, note, absenţe, teme şi informaţii pentru părinţi. „Orice coleg poate să trasmită un mesaj părintelui, astfel încât să cunoască situaţia atât vis a vis de comportament cât şi de situaţia şcolară”, spune Alin Iuhas, director şcoală gimnazială.

Anul trecut, 500 de şcoli foloseau catalogul digital. Acum sunt peste 700. Cheltuielile pentru aceste softuri sunt suportate de fiecare școală în parte. „Ar trebui extins, din punctul meu de vedere la nivelul tuturor şcolilor, dar în aşa fel încât să ni-l asigure gratuit Ministerul Educaţiei, pentru că momentan noi plătim pentru acest catalog. În jur de de lei, de lei, am plătit lunar”, spune Mihaela Băguţ, directoare liceu.

Ministerul Educației își propune ca toate școlile să aibă cataloagele digitale în următorii ani.  

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191