Măsurile fiscale care au intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2023! Ce schimbări s-au produs

Măsurile fiscale care au intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2023! Ce schimbări s-au produs

Odată cu 1 noiembrie, noua lună a sosit și cu unele măsuri fiscale care au intrat în vigoare și despre care nu foarte mulți români știu! Aceste schimbări sunt incluse în  în pachetul de modificări fiscale pentru care Guvernul țării deja și-a asumat răspunderea.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Data de 1 noiembrie înseamnă mai mult decât o schimbare banală în calendar! Noua lună a sosit și cu o serie de măsuri fiscale care au intrat deja în vigoare și despre care nu foarte mulți români știu! Aceste schimbări sunt incluse în  în pachetul de modificări fiscale pentru care Guvernul țării deja și-a asumat răspunderea.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

De exemplu, primul lucru care trebuie menționat despre schimbările care încep să fie puse în aplicare odată cu data de 1 noiembrie, trebuie menționat că IT-iștii vor plăti impozite pentru anumite salarii! Mai precis, cei care au un salariu care depășește suma de de lei brut vor începe să plătească impozite la stat. Cu toate acestea, trebuie precizat că aceștia nu vor fi nevoiți să cotizeze la Pilonul 2 de pensie, care, în mod obișnuit, este obligatoriu.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

De asemenea, tot începând cu data de 1 noiembrie, cei care lucrează în construcții, agricultură, cât și în industria alimentară, vor începe să plătească contribuția la sănătate (CASS), dar și cea asiguratorie pentru muncă (CAM). Cu toate acestea, cei care muncesc în aceste domenii nu vor sesiza o scădere la salariu, deoarece acestea se majorează pentru a evita această situație. Mai precis, în construcții, salariul minim brut va urca la minim brut va fi de de lei, în timp ce în agricultură și industria alimentară, acesta va ajunge la de lei.

Iar, în ultimul rând, o altă schimbare de ordin fiscal care va intra în vigoare odată cu începutul acestei luni este limitarea plăților cash! Mai precis, plățile către persoanele juridice nu vor mai putea depăși suma de de lei pe persoană, într-o singură zi.  

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191