
INGREDIENTE
150 grame branza Feta
1 lamaie
12 masline negre
cateva crengute de oregano proaspat
ulei de masline
sare, piper
2 ardei capia
1 dovlecel
2 cepe
1 chili
5 rosii coapte
1 lingura pasta de tomate
4 oua
patrunjel proaspat
fulgi de chili
pita pentru servit
Portii: 4 Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline:
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Modernizarea Spitalului din Azuga, reluată de administrația Nanu după ani de blocaj
Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare.
Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor.
Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de lamaie rasa, maslinele tocate, cateva crengute de oregano, se aseaza bucatile de lamaie de jur imprejur, se adauga putina sare, piper si ulei de masline. Se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 20 de minute.
Intre timp, se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ardeii capia, ceapa, chiliul si cateva crengute de oregano. Se gatesc 10 minute la foc mediu, apoi se adauga rosiile tocate, pasta de tomate, dovlecelul, sare si piper si se mai lasa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putin apa daca este nevoie.
Cu ajutorul unei linguri, se creaza 4 adancituri din loc in loc si se adauga cate un ou spart, in fiecare. Se lasa 5 minute, se acopera apoi cu un capac si se mai lasa 5 minute.
Se serveste cu patrunjel proaspat, branza Feta coapta, fulgi de chilli, pita si feliile de lamaie.
sursa: www.bucataras.ro




Alo, ce caută penalii în funcții publice? Vlad Voiculescu, anchetat penal, a fost numit consilier al lui Nicușor Dan
TSD Prahova lansează campania ‘Coșul de Crăciun – pentru fiecare familie’. Vino și tu să aduci bucurie familiilor care nu își permit prea mult de Sărbători!





