Metoda care te scăpă de depresie, stres și burnout. Sfatul medicului Vlad Ciurea îți va schimba viața: „Suntem în boala secolului”

Metoda care te scăpă de depresie, stres și burnout. Sfatul medicului Vlad Ciurea îți va schimba viața: „Suntem în boala secolului”

Doctorul prof. Vlad Ciurea a dezvăluit ce cuvânt ne scapă de depresie și burnout. Într-o lume în care acestea sunt unele dntre cele mai periculoase afecțiunii ale secolului, profesorul ne învață cum putem depăși burnout-ul și ce trebuie să facem pentru a fi bine.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Cum scăpăm de burnout, boala secolului! Vlad Ciurea: „Nu uitați de asta”

Prezent în cadrul podcastului dr. Adinei Alberst, doctorul prof. Vlad Ciurea ne învață că avem nevoie să punem stop activităților care ne suprasolicită și care ne pot degrada foarte mult sănătatea. În zilele noastre, femeile sunt cele mai afectate de burnout pentru că pretențiile și presiunea asupra lor sunt mult mai mari.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

„Burnout, în primul rând, înseamnă ardere. Deci funcțiile cerebrale s-au ars. De ce s-au ars? Pentru că au venit prea multe solicitări, pentru un grup de celule, care nu mai rezolva. Deci au venit mămicile acasă care au care au și un soț mai nervos, mai supărat, toată încărcătura asta, și ajung la serviciu, ene sunt și șefe, atunci au foarte multe sarcini. Directorii le trimit asta, vor să arate cât de bune sunt, burnout-ul este mult mai frecvent la doamne, în ziua de astăzi.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Vor să arate, nu spun că nu reușesc, nu dau un pas înapoi „mă depășește”, nu recunosc acest lucru. În general mai ales doamnele din România: „se face, da șefu”. Până când? Dacă șeful nu e mulțumit, te aruncă afară ca pe o măsea stricată. Nu uitați de asta! Iar sănătatea dumneavoastră continuu în pericol. Din limbajul românesc trebuie să dispară cuvântul „acuma!”. „Acuma” nu trebuie să existe. „No, șezi”, ăsta-i cuvântul. Aredeleanul ăla nu-i prost. „Care-i graba, măi?”. Ăsta este adevărul. Cuvântul „trebuie”. De ce trebuie? „Lăsați domn-le încetișor”, a spus medicul.

Cum scăpăm de burnout

Doctorul ne învață că șefii sunt cei care trebuie să se schimbe și să înțeleagî epuizarea angajaților. De altfel, atunci când nu mai putem este cazul să ne schimbăm job-ul pentru a nu ne îmbolnăvi, întrucât burnout-ul duce la afecțiuni grave precum cancerul.

„Noi suntem o masă de lucrători, să zicem, ca o cohortă de soldați. Deasupra noastră sunt ofițerii, centurionii, peste centurioni vin generalii. Generalii trimit comenzile. Toți centurionii vor să iasă în față și să rezolve totul și atunci aruncă toate comenzile peste executanți și atunci executanții intră în acest burnout.

Vor să facă, nu pot. Și, următoarea etapă, funcțiile de conducere cad. Cei care au funcții de conducere și care constată după un număr de ani de suprasolicitare, în care și-au neglijat familia, alte probleme, viața personală = 0, atunci constată că ceva n-a mers și se prăbunesc dintr-o dată și apare acest fenomen de burnout. 

Deci stres, după care burnout-ul, după care starea de depresie. Suntem în boala secolului, burnout. Vrem să facem foarte multe lucruri, nu știu la ce duce. În viața mea n-am văzut un coșciug când merge spre trăgând o ladă de bani după La ce au ajutat?”, a mai adugat medicul.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191