Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui produs iubit de români: „Nu vă lăsați păcăliți de etichetă!”

Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui produs iubit de români: „Nu vă lăsați păcăliți de etichetă!”

Specialista în nutriție Mihaela Bilic (53 de ani) atrage atenția asupra unui produs iubit de toți românii! Potrivit acesteia, apa este prin definiție „incoloră, inodoră și insipidă adică nu are culoare, miros și gust”, însă, orice lichid care are adaos de zahăr, suc de fructe sau orice alt colorant nu mai este apă!

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„Apa cu arome e suc, nu apă!, avertizează medicul nutriționist Mihaela Bilic (53 de ani) într-o postare pe pagina sa personală de Facebook. Potrivit acesteia, „orice lichid care are adaos de zahăr, suc de fructe sau orice alt colorant nu mai este apă”, iar românii nu ar trebui să se lasă sub nicio formă păcăliți de etichetă și să consume aceste produse pe post de apă.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

„Dacă ar fi să luăm o după definiție, apa este acest lichid vital fără de care viața nu ar exista. Și prin definiție este incoloră, inodoră și insipidă adică nu are culoare, miros și gust. Orice lichid care are adaos de zahăr, suc de fructe sau orice alt colorant nu mai este apă!

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Putem să considerăm că apa în care am pus felii de castravete, de lămâie sau frunze de mentă este o apă aromatizată cu valoare calorică nesemnificativă. Există și în comerț diferite ape cu arome pe care însă nu trebuie să le numim apă, ci limonadă! Conținutul lor de zahăr este mai mic decât în sucuri (aprox. 20 cal/100 ml), deci seamănă cu un ice tea (ceai rece).

Nu vă lăsați păcăliți de etichetă și nu le consumați pe post de apă, indiferent dacă agentul de îndulcire folosit este zahărul, siropul de glucoză-fructoză, siropul de agave, de arțar sau mierea. Un pahar de astfel de băutură răcoritoare conține 2-3 lingurițe de zahăr, la fel ca și o limonadă făcută în casă. Și nu, nu există un zahăr mai sănătos decât altul!

Dacă aveți poftă de ceva dulce, mai bine 2-3 lingurițe de prăjitură, completate cu un pahar de apă. Iar dacă vreți o apă aromatizată alegeți varianta cu îndulcitori și fără calorii sau puneți câteva felii de fructe proaspete în apa naturală. E sănătos și arată și frumos!”, a scris pe pagina ei de Facebook, nutriționistul Mihaela Bilic.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191