Militarul francez găsit mort într-un hotel din București avea o misiune clasificată. Ce a arătat necropsia

Militarul francez găsit mort într-un hotel din București avea o misiune clasificată. Ce a arătat necropsia

Militarul francez găsit fără viață într-un hotel din Capitală a avut o moarte violentă. Este concluzia preliminară a legiștilor după necropsie.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Deocamdată, medicii nu au putut stabili ora morții, iar anchetatorii iau tot mai mult în calcul ipoteza că subofițerul de 41 de ani s-ar fi sinucis. Rămân însă învăluite în mister motivele care l-ar fi împins să își curme viața.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Ofițerii serviciului Omoruri au ajuns la concluzia că militarul francez, găsit mort duminică în camera sa de hotel din București, s-a sinucis. Arma folosită ar fi o foarfecă pe care o avea în echipamentul personal. Ipoteza – susțin surse apropiate de anchetă – se bazează și pe raportul preliminar al legiștilor. Anchetatorii nu pot spune însă cu precizie când a survenit decesul, însă se estimează că trecuseră 24 de ore când a fost găsit.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Rămân însă neclare motivele care l-ar fi împins pe subofițerul francez să își ia viața, fără să lase un bilet de adio.

Procurorii militari vor încerca să îi acceseze telefonul ca să vadă dacă a trimis un mesaj familiei. Acasă, în Franța, ar avea o soție și doi copii. Cât despre ceilalți colegi care îl însoțeau la București, mărturiile lor sunt ținute în mare taină.

Prof. univ. dr. Tudorel Butoi, psiholog criminalist: „Pentru militari, suprimarea vieții cu o foarfecă este și atipică și surprinzătoare. Puțini militari nu au utilizat pistoalele și de regulă au lezat disfuncționalitatea creierului sau a inimii, a cordului. Noi tot timpul avem în vedere dacă avem moarte accidentală, dacă este un suicid și dacă e suicid vero și dacă este o crimă. Și de aici lucrurile iar se încurcă. Putem avea crimă cu înscenare de suicid și suicid cu înscenare de crimă.”

Surse apropiate de anchetă susțin că imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului au fost verificate, iar militarul francez a fost observat intrând în cameră în intervalul critic, cum îl descriu anchetatorii, deci până dimineață când a fost găsit de menajeră în încăpere nu a mai intrat nicio altă persoană.

Subofițerul francez a ajuns în România, joi, pe 3 noiembrie, și urma să rămână cazat în hotel, alături de alți 6 colegi, până la începutul lunii ianuarie. Surse apropiate de anchetă susțin că era artilerist, însă misiunea echipei lui în România este strict clasificată. Ultima oară ar fi fost văzut în viață vineri seara.

Gen (R) Decebal Ilina, fost șef al Directie de Informații Militare: „El era un simplu subofițer, nu se pune problema să fi fost amestecat în lucruri mai complicate care să îl fi determinat să își pună capăt zilelor. Probabil că o dramă personală, lucruri care se întâmplă și la noi, până la urmă și subofițerul ăsta francez era și el om și nu a găsit altă cale de rezolvare decât calea sinuciderii.”

Între timp, Ministerul francez al Forțelor Armate a anunțat familia militarului, care ar fi cerut autorităților de la București să păstreze confidențialitatea cu privire la caz.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191