Ministrul austriac de interne, o nouă declarație împotriva intrării României în Schengen: Are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România acum

Ministrul austriac de interne, o nouă declarație împotriva intrării României în Schengen: Are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România acum

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, a făcut vineri o nouă declarație prin care respinge intrarea României și a Bulgariei în Schengen.

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

”Pentru noi, decizia se aplică faptul că noi credem că are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România acum. Este important (în cazul sistemului de azil – n.red.) ca trei aspecte de bază să funcționeze: protecția frontierelor externe, refuzurile de primire și distribuția celor care cer azil. Adevărul este că multe lucruri nu funcționează în aceste domenii. Și de aceea trebuie să continuăm să lucrăm și să luptăm”, a declarat oficialul austriac când a fost întrebat de ziarul Kurier despre posibilul veto al Austriei împotriva aderării la Schengen a României și Bulgariei.

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

Întrebat despre acuzația că partidul său, ÖVP, exploatează acum problema azilului pentru a distrage atenția de la propriile probleme interne de partid, ministrul de Interne a declarat că ”am avertizat deja despre această situație în aprilie. Nimeni nu a ridicat această problemă în primăvară, în timp ce eu am avertizat că se va întâmpla. De asemenea, am ridicat în repetate rânduri această problemă la nivel european, deoarece suntem primii care vor fi afectați de acest val de refugiați economici, dintre care majoritatea vin pe ruta balcanică”

BREAKING/ Prefectul Emil Drăgănescu blochează proiectul lui Tudone de „mituire” a primarilor PNL: „Vom ataca în instanță această ilegalitate!”

Austria a rămas singurul stat membru UE care se opune aderării României la Schengen. Guvernul olandez a anunțat vineri că este înclinat să își schimbe poziția datorită ridicării MCV și misiunilor de evaluare Schengen, în timp ce parlamentul suedez a dat un vot decisiv tot vineri în această chestiune.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191