Mircea Rosca, deputat PNL Prahova: Ca parlamentar trăiești tot timpul cu sentimentul că activitatea ta este insuficentă și că trebuie să te străduiești mai mult

Mircea Rosca, deputat PNL Prahova: Ca parlamentar trăiești tot timpul cu sentimentul că activitatea ta este insuficentă și că trebuie să te străduiești mai mult

Deputatul liberal prahovean Mircea Rosca a postat pe Facebook un mesaj in care prezinta raportul activitatii parlamentare a partidului, pe ultimele 4 luni.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Rosca spune ca initiativele PNL au dus la promulgarea unor masuri benefice pentru cetateni, reglandu-se multe dintre inechitatile existente.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

„În contextul în care mă aflu, în care ești analizat la general și criticat indiferent de ceea ce faci, ca parlamentar trăiești tot timpul cu sentimentul că activitatea ta este insuficentă și că trebuie să te străduiești mai mult, asta și într-un context potrivnic pe care nu aș vrea să îl dezvolt acum…
Am încercat, atât cât s-a putut, să comunic obiectiv, fără să îmi însușesc merite și fără să aduc laude partidului din care fac parte. Dimpotrivă, de cele mai multe ori am fost autocritic.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Cu toate astea, trebuie să vă informez că prin modificările și inițiativele legislative din Parlament, s-au reglat numeroase inechități sociale, s-au redat unor români noi drepturi, s-au creat condiții de dezvoltare pentru administrațiile locale sau companii, dar s-a redus și birocrația din România.

În sesiunea 1 septembrie – 31 decembrie 2022 au fost depuse nu mai puțin de 101 inițiative legislative de către grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților. Tot în sesiunea trecută, 22 de propuneri legislative depuse alături de colegii deputați din PNL au devenit legi.
Dintre acestea voi enumera câteva:
1) A fost adoptată introducerea în planurile-cadru ale învăţământului liceal a disciplinei „Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în Româniaˮ, în scopul asigurării unei bune informări a elevilor despre cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente.
2) A fost actualizată legislaţia privind performanţa energetică în raport de cerinţele tehnico-economice şi de mediu care vizează creşterea procentului clădirilor verzi, în condiţiile în care Uniunea Europeană îşi propune decarbonarea clădirilor până în anul 2050.
3) Pentru pacienții cu cancer a fost adoptat Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România.
4) Printr-o inițiativă legislativă pe care am inițiat-o, autovehiculele aparținând serviciilor publice Salvamont și Salvaspeo au fost incluse în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.
5) Am simplificat procedura de obţinere a cazierului judiciar, propunând ca şi eliberarea actului, nu doar depunerea cererii de eliberare, să fie făcută în formă electronică.
6) A fost votată legea interoperabilității, cea care duce la eficientizarea fără precedent a serviciilor publice, eliminarea completă a birocrației – cetățenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte instituțiilor şi autorităților publice acte de stare civilă, de proprietate sau date privind situația lor fiscală existente la ANAF, anularea conceptului de document ca mijloc de a prezenta sau transporta informația.

Vă asigur că am făcut și fac tot ce depinde de mine să respect încrederea pe care mi-ați acordat-o. Sunt un optimist în felul meu și cred că susținând constant pe acei români care încă rezonează cu țara vom putea face multe împreună și vor veni zile mai bune pentru noi toți.
Dumnezeu să ne ajute!”, a scris deputatul.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191