Momentul celei de-a doua explozii din Crevedia, surprins de o cameră de bord. Un mort și zeci de răniți în urma impactului devastator. A fost activat Planul roșu de intervenție. FOTO&VIDEO

Momentul celei de-a doua explozii din Crevedia, surprins de o cameră de bord. Un mort și zeci de răniți în urma impactului devastator. A fost activat Planul roșu de intervenție. FOTO&VIDEO

Cel puțin o persoană a murit și alte șapte au fost grav rănite în două explozii, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Alte două persoane sunt date dispărute. Autoritățile din Dâmbovița au activat Planul Roșu de Intervenție.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

Prima ipoteză în ceea ce privește cauza exploziilor

UPDATE 22:38: Potrivit martorilor oculari, evenimentul a început cu o primă explozie care a implicat un camion TIR. Ulterior, o mașină a fost cuprinsă de flăcări, iar apoi a avut loc o deflagrație în urma căreia un rezervor a fost aruncat peste drum. Se presupune că incidentul a fost declanșat în momentul în care s-a efectuat transferul de combustibil și s-a vărsat într-un recipient subteran. Un pericol major pentru pompieri a fost reprezentat de acest recipient subteran, care a fost alimentat periodic și a generat o amenințare semnificativă.

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

Fumul de la Crevedia se îndreaptă spre Capitală

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, anunță că „fumul se îndreaptă spre Capitală” și sfătuiește populația „să închidă geamurile” după explozia de la Crevedia: „Risc crescut cu pulberi în suspensie, PM10. Există o creștere de particule în Otopeni, Balotești, Buftea. Fumul se îndreaptă spre Capitală. Recomandam cetățenilor să închidă geamurile. 

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Incendiul e în plină desfășurare. Sperăm să fie cât mai puține victime. În ceea ce privește creșterile, se observă o curbă de creștere care deocamdată nu e semnificativă. Trebuie să ne raportăm și la viteza vântului”, a declarat Andrei Corlan pentru Digi24.

UPDATE 22:14: Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 700 de metri.

Raed Arafat: 26 de pompieri răniți, după a doua explozie

UPDATE 22:11: Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că, după a doua explozie, sunt zeci de pompieri răniți „A fost a doua explozie, avem în jur de 26 de pompieri răniți, dintre care unul grav.

„Suntem în legătură cu ministrul și premierul. Evaluăm situația, vedem dacă putem avea acceptul în alte țări. patru locuri pentur pacienți critici există”, a spus Raed Arafat.

Totodată, șeful DSU, Raed Arafat, susține că zona incendiului de la Crevedia este încă periculoasă.

„Încă suntem în dinamică. Zona trebuie să fie evaluată , zona încă este periculoasă și, din cauza asta, am evacuat la distanță, pentru că există pericolul să mai fie încă o explozie la încă o cisternă care este la distanță. Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri.

Au fost scoși după ce am introdus roboții. Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă. S-a explicat populației, în zona imediat limitrofă a fost populația evacuată. Ca de obicei, a fost greu de controlat populația.

Colegii de la poliție și jandarmerie au ajutat la îndepărtarea populației, pentru că toată lumea voia să meargă în propria casă în zona incenediului și aest lucru a fost interzis. La acest moment, colegii vor continua să încerce să controleze situația. În ceea ce privește o explozie ulterioară, Arafat a spus că: „întotdeauna acest scenariu există. Orice incendiu când ai cisterne în zonă, există. Din cauza asta se răcesc, din cauza asta au fost aduși roboții, ca să poată cu apă să-i răcească. Nu întotdeauna se reușește. Aici, colegii de la pompieri știu”, a spus Arafat. 

UPDATE 22:04: Reporterul Antena 3 aflat la fața locului spune că noua explozie de la stația GPL a luminat tot cerul. Aceasta a avut loc chiar în mijlocul intervenției pompierilor și, din primele informații, ar exista pompieri răniți.

Șeful ISU se afla chiar lângă locul deflagrației. Explozia ar fi avut loc la a doua cisternă aflata la fața locului, cuprinsă de incendiul provocat de primele explozii.

Această nouă explozie violentă s-a observat chiar și din cartierul Băneasa.

În acest moment, în cadrul dispozitivului de pompieri se face prezența, pentru a se afla dacă există colegi dispăruți sau răniți.

 Un deces şi şapte răniţi, în urma exploziei de la Crevedia. Patru sunt intubaţi

Ministerul Sănătății transmite că o persoană a murit, iar alte șapte au fost rănite, dintre care patru sunt intubate.  Unele informații spun, că, de fapt persoana decedată ar fi făcut infarct, nu ar fi murit direct din cauza rănilor.

„Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni. Din informațiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniți (4 dintre aceștia sunt intubați) și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații”, se arată în comunicatul transmis de Minister. 

 A fost activat planul alb la Floreasca

UPDATE 21:30: Radu Ţincu, medic ATI la Floreasca, a declarat, la Digi 24, că la spital a fost declanşat Planul Alb, personalul fiind mobilizat de la domiciliu pentru a întări liniile de gardă şi a face faţă acestui eveniment. Astfel, cadrele medicale vor veni de acasă pentru a elibera locul şi să gestioneze numărul suplimentar de victime.

UPDATE 20:40:  Potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, există şi decese în urma exploziei.

Până în prezent, şase persoane au fost transportate la spital. Un pacient a fost dus la Spitalul Floreasca, iar alţii la Bagdasar-Arseni.

La Ministerul Sănătăţii a fost organizat un grup de lucru în urma incidentului.

UPDATE 20:10 O a doua explozie a avut loc la Crevedia. Cinci pompieri au fost răniți. Numărul victimelor crește astfel la 12.   

UPDATE 20:08: Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia.

„Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

S-a emis și un mesaj RO-Alert

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Conform datelor furnizate anterior de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ. Datele de la acest moment arată că cinci persoane ar fi rănite”

Mai mult, Infotrafic anunță că circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului.

Știrea inițială

În urma exploziei și a incendiului din stația GPL din Crevedia, cinci persoane au fost rănite şi vor fi investigate medical, arată sursa citată mai sus.

„Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”, precizează Centrul Infotrafic.

 ISU Dâmboviţa preciza că la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

„În urma evenimentului 5 persoane au fost rănite, urmând a fi investigate medical. Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”, transmite Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191