Momentul în care maşinile de lux ale lui Călin Donca au fost ridicate de DIICOT! Afaceristul a fost arestat pentru 30 de zile / VIDEO

Momentul în care maşinile de lux ale lui Călin Donca au fost ridicate de DIICOT! Afaceristul a fost arestat pentru 30 de zile / VIDEO

În cursul zilei de azi, după perchezițiile făcute acasă la Călin Donca, procurorii DIICOT au confiscat trei maşini de lux care aparțineau afaceristului. Au apărut imagini cu momentul în care bolizii de lux sunt luați pe platformă. 

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Călin Donca este extrem de cunoscut în mediul online, iar filmulețele cu el în care dădea sfaturi celor care vor să înceapă „de jos” pentru a face avere, sunt virale pe platformele de socializare. În cursul zilei de azi, milionarul a fost arestat prevenitv pentru 30 de zile. „A fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru cei trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Toţi au contestat măsura dispusă”, a precizat Tribunalul Brașov.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Momentul în care maşinile de lux ale lui Călin Donca au fost ridicate de DIICOT

Au apărut imagini cu momentul în care mașinile de lux ale lui Călin Donca au fost ridicate de DIICOT. Milionarul, care a devenit extrem de cunoscut prin intermediul TikTok, este acuzat de procurorii DIICOT că ar fi prejudiciat statul român, dar şi că ar fi luat fără drept o sumă uriaşă de bani dintr-o societate comercială pe care ar fi folosit-o în interes propriu, scrie

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Călin Donca a fost des văzut conducând maşinile sale de lux. În urma perchezițiilor de azi, DIICOT a ridicat trei bolizi de lux care aparțineau milionarului: un McLaren, un BMW i7 şi un alt BMW.

„La data de 18. , procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2021, inculpații au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale pe care le dețineau sau controlau, documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de de lei.

De asemenea, tot prin utilizarea unor documente false, liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai aparținând membrilor grupului sau controlată de aceștia iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de USD.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ USD.

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Brașov, Dolj și Buzău fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cum a devenit Călin Donca bogat, deși a crescut într-o garsonieră de 20 de metri pătrați

În urmă cu ceva vreme, prezent în platoul Chefi la cuțite, Călin Donca și-a spus povestea de viață. Afacetistul povestea că, deși a crescut într-o familie cu resurse limitate și a trăit în condiții modeste, a reușit să cunoscă succes, din dorința de a-și depăși condiția.

„Eu am fost născut în Reșița, într-o garsonieră de 20 de metri pătrați. Vin de la o condiție normală, iar lucrul acesta a fost și o bucurie și mi-a creat foamea să reușesc. Eram sătul de sărăcie, mâncam în fiecare zi pâine și ulei. Treptat, am făcut tot pe mâinile noastre, a fost o bucurie că am putut să facem”, a mărturisit Călin Donca, la Chefi la cuțite.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191