Motivul pentru care Carol al II-lea nu a respectat testamentul lui Ferdinand I. De ce și-a sfidat propriul tată

Motivul pentru care Carol al II-lea nu a respectat testamentul lui Ferdinand I. De ce și-a sfidat propriul tată

Carol al II-lea a fost ultimul rege al României, conducând țara din 1930 până în 1940. Aceasta a fost o perioadă tumultuoasă, marcată de instabilitate politică, criză și extremism în perioada interbelică a României. Pe lângă dictatura personală pe care a instalat-o odată ajuns pe tron, Carol al II-lea nu a respectat nici testamentul lui Ferdinand I și și-a sfidat tatăl.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Iubirile care i-au sucit mințile lui Carol al II-lea

Regele Carol al II-lea a fost un personaj controversat, criticat pentru comportamentul său despotic și cunoscut fiind pentru relațiile sale cu Zizi Lambrino și Elena Lupescu. Cea din urmă a reușit să îl convingă să renunțe la tron pentru ea și să se mute în Franța, deși era căsătorit cu principesa Elena a Greciei. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

După cum știm, Carol a fost fiul lui Ferdinand I și al reginei Maria și a fost considerat o adevărată speranță pentru stabilitatea monarhiei românești, fiind primul prinț născut pe meleagurile noastre. În copilărie și adolescență a fost un tânăr remarcabil, considerat harnic și cinstit, participând în misiunile diplomatice din timpul războiului și fiind alături de soldați. Părea prințul moștenitor perfect, până când s-a îndrăgostit de Zizi Lambrino, iar de aici cursul lui în viață a luat o cu totul altă turnură. Se căsătorește cu Zizi, dar actul este anulat, iar Carol închis cu forța la Horavița. Acesta încearcă din nou să renunțe, dar este trimis într-o călătorie în Asia pentru a se liniști, iar odată întors în țară se căsătorește cu principesa Elena. Deși lucrurile păreau să meargă pe drumul cel bun, Carol are parte de o iubire interzisă din nou, cea cu Elena Lupescu, care îl determină să renunțe a tron definitiv. Acesta a trimis o cerere prin care cerea să fie exclus din Familia Regală și totodată își asuma faptul de a nu mai veni în țară timp de 10 ani, potrivit Adevă

Prefectul Emil Drăgănescu: „Vom lua la puricat toate pădurile din jurul Ploieștiului! Vom verifica modul în care se fac tăierile!”

Motivul pentru care Carol al II-lea nu a respectat testamentul lui Ferdinand I

Ferdinand I acceptă și decide ca la tron să urmeze fiul lui Carol, adică Mihai I. În ultimele zile din viață, Ferdinand i-a trimis o scrisoare lui Barby Știrbey în care cerea ca până în momentul în care Mihai avea să devină major, regina Maria trebuia să conducă țara. Totodată Ferdinand i-a trimis o relegramă lui Carol prin care îi cerea să nu mai revină niciodată în țară, iar în testamentul său i-a retras orice drept de la moștenirea regală. 

Iată că, după moartea lui Ferdinand I, Carol se răzgândește și revine în România, ajutat fiind de o camarilă formată din oameni cu rea voință. Totuși, mișcarea lui Carol a atras mulți susținători, printre care chiar și Nicolae Iorga, iar în ciuda eforturilor lui Brătianu de a împiedica venirea la tron a acestuia, Carol se întoarce. Astfel pe 8 iunie 1930, Carol al II-lea urcă pe Tronul României, unde va sta timp de 10 ani, după care renunță din nou, dar de data asta definitiv. Carol a dus o dictatură personală în care s-a răzbunat pe toți cei care nu i-au fost alături.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191