Motivul pentru care însoțitorii de zbor stau pe mâini în timpul decolării și aterizării! „Te-ai întrebat vreodată?”

Motivul pentru care însoțitorii de zbor stau pe mâini în timpul decolării și aterizării! „Te-ai întrebat vreodată?”

Nu este un secret pentru nimeni faptul că siguranța este extrem de importantă în lumea aviației. Există nenumărate de proceduri care sunt aplicate în timpul fiecărui zbor, fără ca pasagerii să observe, însă care au scopul de a asigura siguranța atât a călătorilor, cât și a însoțitorilor de zbor.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Potrivit informațiilor de la , însoțitoarea de zbor Henny Lim, de la compania din Filipine, Cebu Pacific, a postat un videoclip în care arată lumii o parte din aceste proceduri fascinante, care au timp în înainte de decolare și aterizare.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În postarea făcută pe rețeaua de socializare TikTok, Lim începe cu o întrebare retorică, adresată audienței: „Te-ai întrebat vreodată de ce echipajul de cabină stă [pe mâinile lor] în timpul decolării și aterizării?”

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Însoțitoarea de zbor a explicat că această poziție, cunoscută drept „poziție de contravântuire”, are ca scop reducerea riscului de vătămare corporală, în cazul unui impact. „Această poziție implică fixarea sigură a centurii de siguranță, [șezând] în poziție verticală, [șezând] pe mâinile [voastre] – palmele în sus, degetele mari [înfipte] și brațele libere – și [plasarea] picioarelor pe podea”, mai explică Lim.

Lim mai explică că această poziție este menită să mențină corpul într-o poziție cât mai rigidă. „Scopul este de a menține corpul într-o poziție rigidă, astfel încât, dacă a există vreun impact de la o urgență neplanificată, corpul să fie mai puțin lezat”, spune însoțitoarea de zbor.

De asemenea, fără ca pasagerii să își dea seama, în timp ce se pregătesc fie de aterizare, fie de decolare, însoțitorii de zbor fac o revizuire tăcută a procedurilor de urgență. „În acest timp, [noi] vom trece și printr-o [o] revizuire tăcută, care ne pregătește pentru o situație de urgență [în timpul] fiecărei decolări și aterizări”, mai explică Lim.

Aceste proceduri pe care însoțitorii de zbor sunt mult mai importante decât ne-am imagina, iar dacă sunt ignorate, consecințele pot fi grave. De exemplu, în 2022, un însoțitor de zbor al Southwest Airlines a suferit o fractură de spate în timpul unei aterizări destul de dure.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191