Motivul real pentru care câinele tău latră foarte mult: „Este bine să ne uităm…”

Motivul real pentru care câinele tău latră foarte mult: „Este bine să ne uităm…”

Te-ai întrebat vreodată de ce câinele tău latră uneori prea mult? Specialiștii susțin că, atunci când se întâmplă asta, patrupedul vrea să îți transmită un mesaj.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Cei care au câini, știu foarte bine că animalul poate să latre, în unele momente, mai insistent decât de obicei. Atunci animalul poate să devină deranjant, mai ales pentru vecini.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Ryan Neile, șef al departamentului comportamental al organizației caritabile pentru bunăstarea animalelor Blue Cross, a vorbit despre acest aspect.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Câinele latră mult din diverse motive

Potrivit spuselor specialistului în comportament canin, lătratul este un comportament normal. Drept urmare, oricine consideră că are un câine „mut”, trebuie să se pregătească pentru această situație.

„Lătratul este un comportament normal pentru câini, așa că nu te poți aștepta să nu latre deloc”, spune dr. Zazie Todd, autorul cărții ”Wag: The Science of Making Your Dog Happy”.

De asemenea, specialistul le oferă și um sfat celor care se confruntă cu această problemă. În primul rând contează situațiile în care acesta se comportă așa. Nu trebuie să țipăm la câine când latră, pentru că acest gest poate duce la apariție unor stări de anxietate.

Mai mult decât atât, spune Zazie Todd, că nici zgarda de dresaj nu este soluția ideală. În cazul în care latră prea mult câinele tău, încurajează-l cu dulciuri, sau sarcini ușoare. Joacă-te cu el, ori trimite-l la locul locului.

Ce trebuie său faci cu animalul tău de companie

Totuși, există și câini care latră pentru că nu primesc atenția de care au nevoie. Țipatul la ei nu le face deloc bine. Realitatea ar fi că trebuie să fim alături de patrupezii noștri și să le arătăm un comportament calm și să le oferim poate chiar și o recompensă.

Dacă niciuna dintre aceste practici nu ajută, atunci e bine să apelați la un dresor profesionist. Unii câini, în special cei mici, pot fi extrem de zgomotoși.

Printre aceștia se numără Jack Russel, chihuahua, dar și bichonii. Totodată, cele mai liniștite rase de câini, pe care ai șansa să le auzi rar lătrând sunt labradorii, cavalier king charles, dar și Chiba inu.

Dar, există câini cărora pur și simplu nu ajungem să le dău destulă atenție. Ei au nevoie de plimbări sau antrenamente, nicidecum de o atitudine negativă. Astfel, evită să îți pedepsești animalul de companie dacă latră.

„Indiferent de rase, unii câini sunt doar vorbăreți, așa că este bine să ne uităm de ce vorbesc și să ne gândim dacă comportamentul are legătură cu ceva ce putem schimba.

Dacă câinele tău latră foarte mult, poate exista un motiv care nu este evident, cum ar fi sub exercițiul fizic sau el răspunde la unele zgomote exterioare pe care este posibil să nu le fi înțeles”, sugerează Root-Gutteridge, potrivit fanatik.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191