
Sunt inundații devastatoare în județul Prahova, acolo unde mașinile au fost luate de viitură, iar mai multe străzi și case au fost afectate.
Potop în județul Prahova, duminică după-amiază, după ce precipitațiile abundente au dus la apariția inundațiilor în Vâlcăneşti sau Vărbilău.
George Simion și Adrian Axinia, în mijlocul oamenilor la Târgul de la Băicoi
De asemenea, mai multe mașini au fost luate de viitură.
Localnicii dau vina pe primarul Adrian Manole (PNL), pe care il acuza de nepasare si il considera responsabil de problemele de infrastructura:
„Cum sa nu ne ia apele cand nu exista canalizare? Toata apa intra in curti! Nici macar santuri ca lumea nu avem, sunt conditii ca acum 100 de ani. La altii cum s-a putut sa faca rigole de beton, iar noi stam cu santurile infundate? O nepasare totala, suntem bataia de joc a astora platiti din banii nostri!”, a spus un localnic.
Ba mai mult, oamenii spun ca nenorocirea care s-a abatut asupra lor dupa doar cateva zeci de minute de ploaie torentiala se datoreaza afectarii cursului paraului Sarata si lucrarilor la reteaua de gaze care duce la Slanic:
„Albia raului Sarata a fost modificata si apa si-a schimbat cursul si debitul! Dar nu vorbeste nimeni despre asta, ca le e frica. Primarul stie ca sunt probleme din cauza sapataturilor si ce au mai facut ei pentru reteaua aia de gaze de la Slanic. Numai nenorociri s-au intamplat de la lucrarile alea, ati vazut cum si Slanicul o ia la vale. Sa mergem toti peste Iulian Dumitrescu si sa-l aducem cu forta aici, ca tot s-a laudat el ca face si drege. Ce a facut? Un dezastru, asta a facut! A nenorocit sute, mii de oameni. Si noi si oamenii aia din Slanic ce ar trebui sa facem? Unde sa ne ducem? Sa plecam cu casele in spinare? Asa o sa fie de acum incolo? Niste criminali!”, a rabufnit un alt localnic.
Locuitorii din mai multe orașe și comune din Prahova au primit, în această seară, un mesaj RO Alert de vreme severă imediată. Este vorba de un cod portocaliu emis de ISU pentru fenomene meteo periculoase: averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului.
Localitățile vizate sunt: Urlați, Boldești-Scăeni, Valea Călugărească, Bucov, Vărbilău, Gura Vitioarei, Albești-Paleologu, Lipănești, Măgurele, Vâlcănești, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Bălțești, Plopu.