Noi detalii despre starea de sănătate a lui Băsescu. Fostul președinte vorbește cu dificultate și are mai multe probleme

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Băsescu. Fostul președinte vorbește cu dificultate și are mai multe probleme

Fostul președinte Traian Băsescu a fost internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală. Ar fi ajuns la medic din cauza gripei, însă afecțiunile sale mai vechi i-au determinat pe medici să-l țină o vreme sub supraveghere.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Surse apropiate de fostul șef de stat au declarat, pentru Știrile PRO TV, că, duminică, Traian Băsescu s-a simțit mai bine.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Sursele mai spun că acesta acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate. Medicii l-ar fi diagnosticat cu gripă, însă, după ce l-au supus unor investigații, au decis să-l interneze.

Tot potrivit apropiaților, Traian Băsescu ar avea și ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi. În plus, ar avea și hipertensiune.

În 2014, când încă era șef al statului, a fost diagnosticat și cu emfizem pulmonar care are ca efect scăderea calităţii vieţii pentru că pacientul oboseşte foarte repede.

Eugen Tomac, europarlamentar: ”Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție și l-am contactat, i-am transmis că suntem cu gândurile alături de domnia sa. Îi urăm multă sănătate”.

Traian Băsescu a evitat să mai apară în spațiul public din septembrie 2021, când Parlamentul a adoptat legea in urma careia foștii colaboratori ai securității își pierd privilegiile. În calitate de fost președinte al țarii, avea dreptul la indemnizație, la protecție din partea SPP și la casa de protocol.

Dupa decizia instanței supreme din martie 2022, care a confirmat ca a fostul președinte a fost colaborator al securitatii Basescu a ajuns la un spital din Bruxelles. Desi au existat temeri ca a suferit un atac vascular cerebral, medicii l-au diagnosticat cu atac de panică. Familia nu a comentat incidentul.

În vârstă de 72 de ani, Traian Băsescu a mai fost operat în 2006 de hernie la un spital din Viena iar un an mai târziu mergea tot la spitalul Militar pentru o operație de tiroidă.

Singura funcție pe care o are în prezent este cea de europarlamentar. Surse politice susțin că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Articol recomandat de

„Dopajul copiilor este de neiertat”. Suspendare uriașă pentru Kamila Valieva, copilul de aur al patinajului

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191