Noi scumpiri la carburanţi, tutun şi alcool din 1 ianuarie 2024. Banii pe care îi vom da în plus la un plin de benzină

Noi scumpiri la carburanţi, tutun şi alcool din 1 ianuarie 2024. Banii pe care îi vom da în plus la un plin de benzină

Aşadar, vom plăti mai mult pentru combustibil, tutun, alcool, dar şi băuturi ce conţin mult zahăr. Pentru benzină, motorină şi GPL, acciza urmează să se actualizeze cu rata inflaţiei, care are o medie de 14%.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

În aceste condiţii, prețul carburanţilor ar putea creşte cu până la 30 de bani pe litru. Dar, de asemenea, va depinde şi de marja de profit și de prețul materiei prime.Aşadar, pentru un plin de motorină standard, am plăti cu aproximativ 15 lei mai mult.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Totul vine în contextul în care preţul mediu al unui litru de carburant a crescut cu 5% faţă de luna trecută, atunci când pentru 50 de litri plăteam cu 18 lei mai puţin pe combustibil.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Iar specialiştii avertizează că toate aceste creşteri de preţ afectează în mod direct preţul produselor şi serviciilor, inclusiv al alimentelor.

Acest lucru este îngrijorător pentru că, în România, transportul comercial se face, în cele mai multe dintre cazuri, pe cale rutieră.

Astfel că documentul obţinut de Antena 3 CNN prevede şi introducerea unei noi accize pe băuturile îndulcite cu un conţinut de zahăr. În plus, accizele pentru tutun şi alcool se vor mări cu 10%.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191