Noua formulă de calcul a pensiilor, bazată pe o lege veche. Anunţ pentru 4,8 milioane de pensionari români

Noua formulă de calcul a pensiilor, bazată pe o lege veche. Anunţ pentru 4,8 milioane de pensionari români

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre formula de calcul a pensiilor, iar reforma ar trebui să fie gata până pe 31 martie 2023.Oficialul a susţinut recent că noua formulă de calcul a pensiilor se va face pe baza legii 127, precizând că aceasta este în lucru.
„Vorbim de pensiile din sistemul public, în momentul în care introducem formula de calcul, pentru că noi am scris foarte clar în programul de guvernare, de când am intrat în noiembrie, că plecăm de la analiza legii 127.

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Pensiile în România ar fi fost recalculate și deja rezolvate, dacă cineva la un moment dat nu punea legea pensiilor în paranteze, așa cum a pus și legea salarizării”, a declarat ministrul Marius Budăi, recent, potrivit digi24.ro.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Aşadar, încă se lucrează la o formulă de calcul a pensiilor românilor, iar recalcularea se va face după o lege mai veche, și nu după legea negociată prin PNRR, ce prevede reforma sistemului de pensii.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

De asemenea, oficialul a criticat că demersurile pentru recalculare nu au fost făcute încă de la început pe acest act normativ.

Este vorba despre legea adoptată în timpul guvernării PSD-Dragnea – nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii.

„Noi am avut o lege – Legea 127 – pe care nici acum nu înţeleg de ce unii au preferat să o pună aşa, între paranteze, pentru că nu numai noi, PSD, dar mulți specialiști, în special din casele teritoriale de pensii, au spus că este o lege bună.

Marius Budăi: „Sub nicio formă pensiile nu vor scădea”
Suntem în această situație din momentul în care PSD a intrat la guvernare în noiembrie 2021, chiar în programul de guvernare, a spus că analiza a plecat de la această decizie.

Ce pot să spun sigur este că atunci când o să avem analiza terminată, făcută și pe final cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană, o să spun, pentru că am auzit tot felul de ipoteze lansate de oameni care n-au nicio legătură cu sistemul de pensii.

Sub nicio formă pensiile nu vor scădea, din contră, vom începe cu rezolvarea inechităților din sistem care bineînțeles că va avea nevoie de un impact bugetar consistent și vom vedea în ce perioadă își poate permite România să suporte acest impact, însă principală este rezolvarea inechităților din sistem”, a susținut Marius Budăi, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

La finalul anului trecut, în țara noastră erau înregistrați 4.787.920 de pensionari.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191