Noua stațiune din România care începe să fie o destinație de vis. E perfectă pentru o vacanță în lunile aprilie și mai 2024

Noua stațiune din România care începe să fie o destinație de vis. E perfectă pentru o vacanță în lunile aprilie și mai 2024

Noua stațiune din România care e perfectă pentru o vacanță în lunile aprilie și mai 2024. Ocna Mureş a revenit pe harta destinațiilor balneare odată cu deschiderea complexului de băi sărate și tratament în care au fost investite peste 8 milioane de euro. Centrul este de astăzi deschis publicului.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Noua stațiune din România perfectă pentru o vacanță în lunile aprilie și mai

Băile Sărate Ocna Mureș și-au deschis porțile, anul trecut, fiind cea mai nouă și cea mai modernă investiție publică în domeniul balnear din România, lucrările fiind în valoare de 8 milioane de euro. Baza de tratament are o suprafață totală de de metri pătrați și cuprinde facilități precum trei bazine interioare și trei exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara, respectiv 400 în perioada de iarnă.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Câți vizitatori au venit la Băile Sărate Ocna Mureș

În șapte luni și jumătate un număr de de persoane au trecut pragul băilor, plătitori de bilete, plus copiii sub 7 ani care au intrat gratuit. Asta înseamnă o medie de vizitatori pe zi. Încasările arată și ele bine, cifrându-se la peste 2 milioane de euro.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor, ceea ce am și făcut imediat și vom face și pe viitor. Vom extinde vestiarele la femei și bărbați, am achiziționat și instalat deja panouri solare pentru încălzire apă bazine, s-au mărit stocătoarele pentru apa caldă la dușuri”, a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului, citat de Ocna Mureș Online. 

Complexul balnear a fost construit din fonduri publice, banii fiind alocați de Consiliul Județean Alba și Local Ocna Mureș. Povestea a început în 2015, când Consiliul Județean Alba și Local Ocna Mureș au hotărât parteneriatul pentru investiție. În 2018 au început lucrările și la sfârșitul anului trecut au fost finalizate. La Ocna Mureș, acest brand de tratament cu sare datează încă din secolul 19. În perioada interbelică, Ocna Mureș era a treia stațiune din țară ca număr de turiști, după Băile Herculane și Slănic-Moldova. În 1936 a primit statutul de stațiune balneară.

Ce se găsește în complex

Complexul beneficiază de cabinete medicale şi de vestiare pentru medici şi asistente. Pentru cei care merg la tratament există şi cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină şi cu nămol. Autoritățile locale intenționează să extindă investiția și să construiască și un aquaparc. 

Bolile pe care pacienții le pot trata la complexul balnear din Ocna Mureş sunt afecțiunile reumatismale degenerative, articulare şi inflamatorii, afecțiuni neurologice periferice, ginecologice și posttraumatice. Autoritățile speră ca Băile să revitalizeze orașul cu o populație de de locuitori, lipsit de investiții importante.

Câți oameni se tratau, în trecut, la Băile Ocna Mureș 

Băile Sărate din Ocna Mureș s-au deschis la sfârșitul secolului XIX. În 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de comunişti. În staţiune funcţionau, în 1941 două hoteluri de categoria I şi trei hanuri de categoria a II-a. Momentul de glorie a fost atins în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau să-şi trateze afceţiunile reumatice.

Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între de oameni. Vechile băi s-au închis la sfârșitul anilor ’90, iar clădirea veche de peste 70 de ani a fost demolată în 2010.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191