Noul drog care face ravagii în București. „Ne-a distrus pe toți”. Tânăr cu un comportament ciudat, filmat lângă Piața Unirii

Noul drog care face ravagii în București. „Ne-a distrus pe toți”. Tânăr cu un comportament ciudat, filmat lângă Piața Unirii

Un drog nou, foarte ieftin, a ajuns să se vândă ziua în amiaza mare pe străzile din centrul Bucureștiului.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Denumit popular Zombie, stupefiantul extrem de periculos este adus din China sau Olanda și este cumpărat mai ales de oamenii străzii.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Înspaimântător este că dă dependență de la prima doză, iar în timp atacă organele interne și poate duce la moarte. Polițiștii au descins miercuri pe mai multe străzi din zona centrală, iar 20 de persoane au fost duse la audieri.

IJP Prahova au organizat Campania impotriva violentei in familie „Nicio palma nu merita a doua sansa!”

Un tânăr cu un comportament ciudat își agresează partenera deși știe că este filmat, pe strada Baia de Fier, lângă Piața Unirii. Totul după ce tânăra a scăpat ceva pe jos. De la distanță, alți oameni fără adăpost sunt martori, dar se feresc să vorbească.

Pe o stradă, polițiștii de la antidrog au descins dimineață în căutarea traficanților care vând o substanță nouă, numită Alpha PHip. Este așa numitul drog „zombie”, un stupefiant sintetic foarte ieftin. Un pliculeț costă doar zece lei. De altfel, la percheziții, procurorii DIICOT au găsit sume mici de bani.

Reporter: Se face trafic de droguri pe aici?

Femeie dependentă: „Nu, pentru că i-a ridicat pe toți. Dacă iei țeapă, iei cu bicarbonat, iei cu ce găsești”.

Reporter: Dar cu ce se droghează lumea pe aici?

Femeie dependentă:Cu amfetamină, care ne-a distrus pe toți. Îi prostește, îi înnebunește de cap”.

Drogul, relativ nou, s-ar fi vândut intens de la începutul anului în centrul Bucureștiului, dar și în Sălaj, Pantelimon și Ferentari. Interacțiunile dintre dealeri și consumatori ar fi avut loc direct pe stradă.

Doamnă:Eu iau mașina de noapte, dimineață la ora 5 de aici de la Unirii și sunt. Îți cer bani, țigări. Uneori ți-e și frică”.

Substanța este adusă din China sau din Olanda, spun surse din anchetă. Potrivit specialiștilor, drogul a ucis deja peste de persoane în Statele Unite. Autoritățile vor să o introducă pe lista drogurilor de mare risc alături de cocaină și de heroină.

Cătălin Țone, expert antidrog: „Dă o dependență rapidă, chiar de la prima doză. Un prag de dependență important, apoi se lasă cu dependență fizică și psihică, iar pe lângă, substanța are și un efect toxic în organism, atacă organele interne, atacă chiar membrele. Determină infecții puternice și de multe ori consumatorii ajung chiar la amputarea membrelor sau intervenții chirurgicale”.

20 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT după descinderile de miercuri.

Articol recomandat de

NEWS ALERT Anunțul momentului în fotbal: englezii schimbă regulile VAR!

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191