Nu a luat BAC-ul, dar s-a angajat pe 8.000 de lei pe lună. „Este o meserie curată, frumoasă, bănoasă”

Nu a luat BAC-ul, dar s-a angajat pe 8.000 de lei pe lună. „Este o meserie curată, frumoasă, bănoasă”

Florin a picat Bacalaureatul, dar s-a înscris la postliceală pentru că visează să îşi deschidă propriul barber shop. Lucrează deja că frizer în Capitală.

Ionuț Dumitrescu, inginer: La Hidro Prahova e multă incompetență. O lipsă crasă de specialişti care lasă județul fără apă potabilă

Florin: Mi se pare o oportunitate foarte bună postliceala, pentru că ai un plan B oricând, ai o meserie în mână. Vom avea două zile de cursuri normale şi trei zile de practică pe domeniu. 

Alin Moldoveanu şi incompetenții numiți politic, „vedete” naționale. Ruşine, hoților criminali!

Ana a picat la Bacul, dar are un salariu cu mult peste cel de bază

Şi nu e singurul. Ana câştigă peste  de lei într-un salon din Bucureşti. 

Criză majoră a apei potabile în Măneşti! Primarul Constantin Nițoi și Hidro Prahova îşi bat joc de sănătatea cetățenilor

Ana: Am dat Bacul, dar am picat la matematică. Mi-a plăcut că este o meserie curată, frumoasă, bănoasă, bineînțeles. Prima dată am început cu codițe împletite, luam 10 lei pe o codiță, acum am ajuns să iau 200, 300 de lei. 

Reporter:Te-ai gândit la o facultate? 

Ana: Da. 

Ce calificări sunt tot mai căutate

Valentina Otulescu, director adjunct UCECOM Spiru Haret Bucureşti: Calificările stilist şi cosmetician, în domeniul mecanică, tehnician optomestrist şi maistru auto, iar pentru domeniu sanitar, asistent medical generalist și asistent balneo-fizioterapie şi recuperare. Tehnicianul optometrist poate avea un venit între și de lei pe lună.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziție de locuri pentru învăţământul postliceal. Fie că au sau nu diplomă de Bacalaureat, absolvenţii de liceu sunt cei mai căutaţi pe piaţa muncii. 

Marcel Dumitru Miclău, secretar general ANFOM: Avem peste  de locuri de muncă. Recepționer, bucătar, patiser, sudori, tâmplari, vorbim de şoferi, operator pe calculator, call-center. Oferă salarii sau alte facilități cum ar fi vouchere, transoport, afterschool, creșă, un pachet de stimulente pentru a atrage forţă de muncă. 

Campanii de angajare în HoReCa

Şi marii comercianţi din domeniul HoReCa caută tineri dornici de muncă. Au campanii de angajare speciale pentru ei. 

Sânziana: Am fost mai întâi lucrător comercial, după am avansat la şef de tură şi ulterior de câteva luni sunt asistent manager. Am mai lucrat la niște street-fooduri, am terminat 12 clase, am lucrat la niște festivaluri. E chiar super ok! 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Şi dacă nu reuşesc să își găsească niciun loc de muncă, absolvenţii pot beneficia de şomaj în valoare de 298 de lei timp de 6 luni. Atenţie, însă, dosarele se depun la ANOFM în termen de 60 de zile de la absolvire. Iar asta înseamnă că data limită este 3 august. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191