NU-L DAI PE NITU, ITI IAU COPILUL – Marturie terifianta despre metodele de ancheta ale fostului procuror DNA Mircea Negulescu: “I-a cerut sa il denunte pe procurorul general in functie la acea vreme, Tiberiu Nitu, iar in cazul in care nu va raspunde acestei solicitari l-a santajat/amenintat ca ii va aresta baiatul

NU-L DAI PE NITU, ITI IAU COPILUL – Marturie terifianta despre metodele de ancheta ale fostului procuror DNA Mircea Negulescu: “I-a cerut sa il denunte pe procurorul general in functie la acea vreme, Tiberiu Nitu, iar in cazul in care nu va raspunde acestei solicitari l-a santajat/amenintat ca ii va aresta baiatul

Lumea Justitiei continua dezvaluirile despre tacticile de ancheta ale fostului procuror DNA Mircea Negulescu (foto stanga), zis “Portocala” sau “Zdreanta”. In editia de astazi veti putea citi cum Negulescu il vana pe fostul Procuror General al Romaniei Tiberiu Nitu (foto dreapta), chiar in timp ce acesta din urma se afla in functie.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Metoda folosita de Negulescu a fost simpla: denunt impotriva lui Nitu in schimbul libertatii fiului si mamei. Santajul a fost exercitat chiar asupra fostului sef al Directiei Generale Anticoruptie, Constantin Ispas.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Detaliile despre modul in care Mircea Negulescu a incercat sa il execute pe Tiberiu Nitu se regasesc in declaratiile date de victimele fostului procuror DNA la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la fosta Sectie de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ). Astfel, fostul sef al Politiei Locale Ploiesti, Cristinel Toader, dezvaluie in declaratia de la PICCJ din 20 martie 2018 (data in fata procuroarei Elena Iordache, cea care a facut primul dosar privind abuzurile de la DNA Ploiesti) ca fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Pravhova, Constantin Ispas, i-a marturisit in timp ce se aflau in arest ca a fost fortat de Negulescu sa faca denunt impotriva lui Tiberiu Nitu. In caz contrar, “Portocala” i-a transmis ca ii va aresta copilul si mama. De altfel, Cristinel Toader precizeaza ca a si vazut-o pe mama lui Ispas, o femeie in varsta, pe holurile DNA. Declaratia lui Toafer a fost confirmata chiar de Ispas, asa cum veti putea citi mai jos.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

Iata marturia fostului sef al Politiei Locale, Cristinel Toader, privind presiunile exercitate de fostul procuror DNA Mircea Negulescu asupra sefului Directiei Generale Anticoruptie Prahova, Constantin Ispas, pentru obtinerea unui denunt impotriva Procurorului General al Romaniei Tiberiu Nitu:

“Intrebare procuror: Ce cunoasteti cu privire la situatia lui Ispas Constantin?

Raspuns: Il cunosteam pe Ispas Constantin, aveam relatii profesionale cu acesta, il stiam ca fiind un politist respectat, profesionist, cu un comportament vertical. Nu l-am auzit niciodata plangadu-se ca ar suferi de vreo boala.

L-am reintalnit in arest, avea o stare de sanatate precara, nu intelegea care sunt acuzatiile care i se aduc pentru ca sustinea ca nu este vinovat si ca intreg dosarul lui este o constructie/un dosar fabricat.

In acest context am aflat ca si Ispas Constantin a depus sesizari cu privire la activitatea lui Negulescu la Directia Nationala Anticoruptie, la DGA, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar ceea ce prezentasem noi organelor de urmarire erau cam aceleasi fapte.

Intr-o perioada Ispas a stat in aceeasi camera cu mine si discutam indelung despre situatia noastra, gasind foarte multe elemente in comun privind modul in care s-au constituit si se efectueaza urmarirea penala in cauzele in care eram ceretati; daca cele doua cauze ar fi analizate, din punctul de vedere al administrarii probelor si al tacticii de urmarire penala si daca declaratia mea si a mui Ispas ar fi analizate comparativ, eu cred ca organele de urmarire penala ar putea sa constate un anumit tipic/tipar/mod de lucru identic al anchetatorilor de la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti si, ca o parare personala, din discutiile pe care le-am purtat si cu alte persoane care au luat contact cu acesti anchetatori, pot sa afirm ca la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti se urmareau persoane, notorietatea acestora si nu neaparat fapte reale pe care acestia sa le fi comis cu un probatoriu real care sa confirme acele fapte.

Si pentru a concluziona astfel, am in vedere ceea ce am mai declarat mai inainte, cand am spus ca mie personal Negulescu mi-a solicitat si m-a invatat ce, fata de cine si ce anume sa declar intr-un denunt.

Revenind la domnul Ispas Constantin si la problemele acestuia, arat ca acesta era speriat, se afla intr-o situatie destul de dificila psihic, pentru ca mi-a spus clar ca Negulescu i-a cerut sa il denunte pe procurorul general in functie la acea vreme, Tiberiu Nitu, iar in cazul in care nu va raspunde acestei solicitari, l-a santajat/amenintat ca ii va aresta baiatul si ii va constitui dosar si il va cerceta in mai multe dosare. L-a amenintat, de asemenea, ca ii va cerceta mama, lucru care s-a confirmat, pentru ca eu am vazut-o pe mama lui Ispas la Directia Nationala Anticoruptie in luna noiembrie 2015; era o femeie in varsta am incercat sa vorbesc cu ea si Negulescu mi-a interzis sa port un dialog cu aceasta; prezenta acestei femei, de o varsta destul de inaintata in cladirea DNA-ului Ploiesti era imposibil sa nu imi atraga atentia, am facut imediat legatura cu relatarile lui Ispas cand acesta mi-a povestit ca Negulescu l-a amenintat ca o sa-i ancheteze baiatul si o sa ii ia si mama si in contextul acesta am realizat ca femeia pe care o vedeam era chiar mama lui Ispas”.

Dezvaluirile lui Toader, confirmate de Ispas

Marturiile fostului director general al Politiei Locale Ploiesti, Cristinel Toader, privind presiunile pentru formularea unui denunt impotriva Procurorului General al Romaniei Tiberiu Nitu sunt confirmate chiar de catre fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Prahova, Constantin Ispas. In declaratia de la SIIJ, din 11 ianuarie 2019, Ispas relateaza cum Negulescu i-a cerut sa faca denunturi lui Tiberiu Nitu, dar si impotruva procurorului miltar Vasile Doana.

Prezentam declaratia de la SIIJ a fostului sef al Directiei Generale Anticoruptie Prahova, Constantin Ispas:

“Presiunile au fost exercitate in mod repetat de catre comisarul sef Constantin Sorin si de catre procurorul Negulescu Mircea, in sensul de a formula doua denunturi impotriva procurorului militar Doana Vasile si a procurorului general Nitu Tiberiu, dar biroul in care erau exercitate presiunile era alaturat biroului domnului Onea Lucian, personal vazandu-l in unele momente pe acesta, usa fiind deschisa uneori”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191